2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sportcsarnok helyett újabb társasház

Főoldal>Közérdekű>Sportcsarnok helyett újabb társasház
 
Írta: Szerk.
2024. április 10. 08:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest évtizedek óta várja az első sportcsarnokának megépítését, amelyre Gajda Péter polgármester is ígéretet tett, először a 2006-os polgármesteri programjában, és eddig a kerület valamennyi sportkoncepciójában szerepelt. Az önkormányzat akkoriban el is adta a KÖKI Terminállal szemközti telkét erre a célra, amely azonban közel két évtizeden át üresen állt, most pedig társasház épül rajta.

Közel két évtizedig állt üresen az a KÖKI Terminállal szemközti ingatlan, amelyet még 2006-ban értékesített az önkormányzat azzal a céllal, hogy azon a vállalkozó megépíti Kispest sportcsarnokát. A létesítményre azonban hiába vártak a kispestiek, és úgy tűnik, itt már soha nem is épül meg a sportcentrum, hiszen azon épp egy hatalmas társasházat húznak fel a területen. Csakúgy, mint a kerület több pontján, és érdekes módon sokat közülük az önkormányzattól vásárolt telken.

 

Társasházdömping egykori önkormányzati telken

Érdekesség, hogy a sportcsarnoknak szánt telekre egyébként ugyanaz a befektetői kör épít, amelyik a Lehel utca és Attila utca kereszteződésében is felhúzta a társasház komplexumot.

Weboldaluk szerint hozzájuk köthető egyébként a Kossuth Lajos u. 5. szám alatt, a mentőállomással szemben lévő társasház is, amely – talán már nem is meglepetés – szintén egykori önkormányzati ingatlanon épült. Ez a társasház amúgy a kiszivárgott kispesti hangfelvételeken is előkerült, amelyen arról hallhattunk, hogy a „Miszter40 Százalék”-ként emlegetett egykori MSZP-s önkormányzati képviselő, a kispesti vagyonkezelő igazgatója is vett itt egy lakást, amely az édesanyja nevén van.

 

Vidra Zoltán többször felszólalt a sportcsarnok ügyében

 

Nincs nagyobb befogadóképességű terem

Pedig nagyobb befogadóképességű létesítményre szükség volna, hiszen nincs olyan helyszín Kispesten, amely nagyobb rendezvény befogadására alkalmas volna; a legnagyobb rendezvényterem a KMO nagyterme, amelyben csak 150 fő fér el.

– Elfogadhatatlan, hogy csarnok híján a Kispest Karate Kupánkat más kerületben kell megszervezni, mint ahogyan a Kispest Női Kézilabda Klub sportolói is más településen kénytelenek edzeni – mondta lapunknak Vidra Zoltán képviselő, a NEGO Kyokushin Karate Egyesület motorja. A képviselő hozzátette: nemcsak sportcsarnoka nincs Kispestnek, de a közterületi sportolási lehetőség is jóval kevesebb, mint a többi kerületben.

Pedig volna igény további futókörökre és fitnesz parkokra is. A sportcsarnok megvalósulására ugyanakkor szerinte egyre csökken az esély, hiszen az önkormányzat évek óta adogatja el a tulajdonában lévő telkeket, amelyekre rendre társasházakat húznak fel, sőt, volt már példa arra, hogy parkot is feláldozott az önkormányzat ennek érdekében.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.