2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.dacadb802fde.jpg]

Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek

Főoldal>Közélet>Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek
 
Írta: Szerk.
2017. június 18. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az elmúlt időszak eredményeiből egyértelműen kimutatható, hogy a gyermekek ismerete az egészséges életmódról és táplálkozásról fokozatosan nőtt, ellenben a magas cukortartalmú italok fogyasztása csökkent. Ezen felül nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden korosztályban – árulta el Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a vízfogyasztást népszerűsítő program záró rendezvényén.

A felnőtt lakosság 65%-a küzd túlsúllyal és ez befolyásolja az egészségben eltöltött évek számát – mondta Rétvári Bence, aki többet között összegezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) által meghirdetett HAPPY Hét program eredményeit.

 

Elmondása szerint már egészen kisgyermekkorban fontos lenne felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, amit a kormány számtalan intézkedésben már meg is tett. Többet között itt beszélhetünk a dohányzás lehetőségeinek korlátozásáról, a chipsadó hatálya alá eső termékek kitiltásáról a tanintézményekből és a mindennapos testnevelésről is.

 

A kormányzat elkötelezett a mindennapos-sűrű vízfogyasztás és a gyermekek egészséges életmódjának a népszerűsítésében, ez abból is látszik, hogy mára 318.000 gyermek tud naponta egészséges ételhez hozzájutni az oktatási intézményekben – mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

 

Az elhízás persze nem kizárólag hazai sajátosság, de Európa élvonalában van Magyarország. A The Economist gazdasági lap nemrég megjelent cikkében ugyanakkor elismerően ír az egészséges életmódot ösztönző magyar intézkedésekről, különösen a chipsadóról. Az egészségtelen élelmiszerek gyártói 40%-ban újítottak a recepten, és most már kevesebb káros adalékot használnak. Tizedével esett a cukros üdítők forgalma és kevesebb egészségtelen élelmiszer fogy a polcokról.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.