2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb 94 millió forintos kormányzati támogatás Kispestnek

Főoldal>Közérdekű>Újabb 94 millió forintos kormányzati támogatás Kispestnek
 
Írta: Szerk.
2021. május 26. 09:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Eredményre vezetett dr. Pap Sándor Fidesz választókerületi elnök és Dódity Gabriella Fidesz-KDNP frakcióvezető lobbija: 94 millió forinttal nő az egyébként is tekintélyes, 931 millió forintos kormányzati támogatás összege, amelyet az Egészséges Budapest Programból kap a kerület az egészségügyi ellátórendszerének fejlesztésére. Hamarosan indul az önkormányzati fenntartású Egészségügyi Intézetben az egynapos sebészet kialakítása, amelynek köszönhetően a kisebb műtéteket elvégzik a kerületen belül.

A kormány 2017-ben hívta életre az Egészséges Budapest Programot, amelynek célja a főváros és Pest megye egészségügyi ellátórendszerének felújítása és fejlesztése. A programból korábban Kispest a fővárosi kerületek közül szinte egyedüliként egyetlen fillér forrást sem kapott, mert a baloldali vezetésű önkormányzat úgy töltötte ki az igényfelmérőt, hogy abban azt jelezték, mindent meg tudnak oldani önkormányzati forrásból.

 

Ezt a szarvashibát is szükséges volt korrigálni, hiszen a főváros valamennyi kerületéhez hasonlóan Kispestre is jól jött volna a kormányzati támogatás. Végül kimagasló mértékű támogatást kapott a kerület a kormányzati programból, hiszen 931 millió forint kormányzati forrás érkezett a kerületbe, amelyet most további 94 millió forint egészít ki, amelyet Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakció vezetője és dr. Pap Sándor választókerületi elnök lobbizott ki.

Sikeres lobbi

 

„Egyeztettem dr. Kumin Marianna főigazgató asszonnyal, aki részletezte, az egynapos sebészet kialakításához plusz forrásra volna szükségük annak érdekében, hogy a kispestiek igényét maximálisan szolgáló megoldásokat tudjanak létrehozni. Ezért személyesen tárgyaltunk az Egészséges Budapest Programot irányító Tóvizi Attila miniszteri biztossal, kérve a támogatását a plusz összeg megítéléséhez. Fontosnak tartottam, hogy megkapjuk a 931 millió forint mellé a plusz 94 millió forintos forrást. Hiszen ha már ekkora mértékű átalakítás, fejlesztés zajlik a kerületben, amely főigazgató asszony munkáját dicséri, akkor végezzük el azt a lehető legmagasabb színvonalon azt. Kispesten ugyanis nincs kórház, ezért még fontosabb, hogy helyben több ellátást meg tudjanak kapni a kerületiek. Örülök, hogy sikerrel jártunk” – mondta Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

Gőzerővel készülnek

 

A két műtőt magába foglaló egynapos sebészetet az Egészségügyi Intézet főépületének III. emeletén alakítják ki, a munkálatok várhatóan 8-9 hónapot vesznek igénybe. Az egynapos sebészeten szemészeti, laparoszkópos sebészeti, nőgyógyászati és ortopédiai műtéteket, kisebb traumatológiai beavatkozásokat, urológiai műtéteket, továbbá altatásos végbéltükrözést végeznek majd itt a szakemberek.

 

Más kerületeket is támogat a kormány

 

Dr. Pap Sándor, a Fidesz választókerületi elnöke, aki kőbányai önkormányzati képviselő is egyben, az egészségügyi fejlesztések fontosságát hangsúlyozta, és azt, nagyon örül, hogy nemcsak a kőbányaiak, hanem a kispestiek is élvezhetik majd a kormány támogatásának előnyeit. „A szomszédos kerület városvezetőjeként pontosan tudom, mennyire fontos az egészségügyi ellátóhálózat fejlesztése, amelyben a kormány Kőbánya számára is hatalmas segítséget nyújtott; az Egészséges Budapest Program forrásaiból épült új szakrendelő a részben kispestieket is ellátó Bajcsy-Zsilinszky kórház területén, és ezért újítottunk fel saját forrásból több orvosi rendelőt is a kerületben” – mondta dr. Pap Sándor.

 

Baloldali elvonások helyett kormányprogram

 

Emlékezetes, míg a baloldali kormányok idején 600 milliárd forintot kivontak az egészségügyből, addig a kormány 700 milliárd forintos kormányzati egészségügyi fejlesztési programot indított – mondta lapunknak dr. Pap Sándor. A választókerületi elnök hangsúlyozta: az Egészséges Budapest Program kivételessége, hogy az teljes egészében a hazai adófizetők forintjaiból, uniós támogatás nélkül fejleszti a főváros és Pest megye egészségügyi ellátórendszerét. Ennek beindításához azonban először a gazdaság teljesítőképességét kellett növelni.

 

Mint mondta, nagy hiányosságot tud pótolni ezzel a jobboldali kormány, hiszen amíg a gazdaság teljesítőképessége nem engedte a hazai forrásokból való felújítást, csak uniós forrásokból lehetett gazdálkodni, azt viszont nem lehetett felhasználni a közép-magyarországi régióban. Ezért most a vidéki egészségügyi ellátórendszer megújítását követően végre Budapesten és Pest megyén a sor, és a kormányprogram nyertesei lettek a budapesti kerületek, köztük Kőbánya és Kispest is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.