2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

30 millió forinttal támogatja a kormány a Szivárvány Óvoda felújítását

Főoldal>Közülünk>30 millió forinttal támogatja a kormány a Szivárvány Óvoda felújítását
 
Írta: Szerk.
2018. január 10. 10:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Óriási segítséget jelent a kispesti Szivárvány Óvodának az a 30 millió forintos állami támogatás, amelyet az épület felújítására fordíthat Kispest. A kerület baloldali vezetése ugyanis évek óta halogatja jó néhány intézmény teljes körű felújítását - a Szivárvány Óvoda legtöbb ablaka például használhatatlan.

Évek óta szorgalmazza a Fidesz-KDNP frakció a kispesti bölcsődék, óvodák felújítását, mivel a kerületi intézmények elhanyagoltak, számos problémával küzdenek. Ugyan az állam 2013-ban egyszer már 1,8 milliárd forintnyi adósságot átvállalt Kispesttől, a baloldali városvezetés újabb egymilliárd forint hitel felvételéről döntött, amelyet Gajda Péter (MSZP) polgármester elmondása szerint az intézmények felújítására költenének, mert mint fogalmazott, máshogy nem jutna rá forrás. Bár a Fidesz-KDNP frakció szerint az intézmények felújítását megfelelő gazdálkodással kellene előteremteni, annak érdekében, hogy a hitel összege a lehető leghatékonyabban, célzottan az óvodák és bölcsődék rendbetételére legyen fordítva, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok helyszínbejárásokat követően javaslatcsomagot készít a polgármesternek a fejlesztésekről.

 

Dr. György István Budapest kormánymegbízottja és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok két hónappal ezelőtt személyesen is meggyőződött az intézmény rossz állapotáról, amikor egy laptopot ajándékozott kormánymegbízott úr a hiányos infratsruktúrájú intézménynek.

 

A Szivárvány Óvoda felújítását azonban most külön kormányzati forrás segítségével lehet megkezdeni, hiszen 30 millió forint támogatásról döntött a kormány nemrégiben. A kormányzati forrás a lehető legjobb helyre jut, hiszen más egyéb baj mellett az intézmény nem egy ablaka használhatatlan, erről személyesen is meggyőződhettünk, amikor Dr. György István kormánymegbízottal egy laptopot adtunk ajándékba a hiányos infrastruktúrájú intézménynek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki annak is hangot adott, annak örül, a balesetveszélyes szekrényeket kérésére már megjavították.

 

- Sajnos nemcsak az épületek műszaki állapota lehangoló, hanem sok helyütt az intézmények infrastruktúrája is hiányos. Mindemellett nagyobb odafigyeléssel és rendszeres karbantartással sokkal több problémát is orvosolhatna a vagyonkezelő, sokszor sajnos hetekig kell várni egy-egy bejelentés után a javításra az intézményekben. Nagyon örülök, hogy a Szivárvány óvodát a kormány támogatásával tudja fejleszteni az önkormányzat – mondta Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki még az idei költségvetés elfogadása előtt átadja az óvodák és bölcsődék fejlesztésére vonatkozó javaslatcsomagját a polgármesternek. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.