2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

30 millió forinttal támogatja a kormány a Szivárvány Óvoda felújítását

Főoldal>Közülünk>30 millió forinttal támogatja a kormány a Szivárvány Óvoda felújítását
 
Írta: Szerk.
2018. január 10. 10:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Óriási segítséget jelent a kispesti Szivárvány Óvodának az a 30 millió forintos állami támogatás, amelyet az épület felújítására fordíthat Kispest. A kerület baloldali vezetése ugyanis évek óta halogatja jó néhány intézmény teljes körű felújítását - a Szivárvány Óvoda legtöbb ablaka például használhatatlan.

Évek óta szorgalmazza a Fidesz-KDNP frakció a kispesti bölcsődék, óvodák felújítását, mivel a kerületi intézmények elhanyagoltak, számos problémával küzdenek. Ugyan az állam 2013-ban egyszer már 1,8 milliárd forintnyi adósságot átvállalt Kispesttől, a baloldali városvezetés újabb egymilliárd forint hitel felvételéről döntött, amelyet Gajda Péter (MSZP) polgármester elmondása szerint az intézmények felújítására költenének, mert mint fogalmazott, máshogy nem jutna rá forrás. Bár a Fidesz-KDNP frakció szerint az intézmények felújítását megfelelő gazdálkodással kellene előteremteni, annak érdekében, hogy a hitel összege a lehető leghatékonyabban, célzottan az óvodák és bölcsődék rendbetételére legyen fordítva, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok helyszínbejárásokat követően javaslatcsomagot készít a polgármesternek a fejlesztésekről.

 

Dr. György István Budapest kormánymegbízottja és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok két hónappal ezelőtt személyesen is meggyőződött az intézmény rossz állapotáról, amikor egy laptopot ajándékozott kormánymegbízott úr a hiányos infratsruktúrájú intézménynek.

 

A Szivárvány Óvoda felújítását azonban most külön kormányzati forrás segítségével lehet megkezdeni, hiszen 30 millió forint támogatásról döntött a kormány nemrégiben. A kormányzati forrás a lehető legjobb helyre jut, hiszen más egyéb baj mellett az intézmény nem egy ablaka használhatatlan, erről személyesen is meggyőződhettünk, amikor Dr. György István kormánymegbízottal egy laptopot adtunk ajándékba a hiányos infrastruktúrájú intézménynek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki annak is hangot adott, annak örül, a balesetveszélyes szekrényeket kérésére már megjavították.

 

- Sajnos nemcsak az épületek műszaki állapota lehangoló, hanem sok helyütt az intézmények infrastruktúrája is hiányos. Mindemellett nagyobb odafigyeléssel és rendszeres karbantartással sokkal több problémát is orvosolhatna a vagyonkezelő, sokszor sajnos hetekig kell várni egy-egy bejelentés után a javításra az intézményekben. Nagyon örülök, hogy a Szivárvány óvodát a kormány támogatásával tudja fejleszteni az önkormányzat – mondta Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki még az idei költségvetés elfogadása előtt átadja az óvodák és bölcsődék fejlesztésére vonatkozó javaslatcsomagját a polgármesternek. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.