2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A baloldal kormányon a megszorításokat választotta

Főoldal>Közélet>A baloldal kormányon a megszorításokat választotta
 
Írta: Szerk.
2020. június 03. 12:06
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Még a korabeli balliberális sajtó is úgy fogalmazott az akkor még MSZP-s Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon miniszterelnökök 2008-as "válságkezeléséről", hogy "brutális", hiszen a megszorítások "leginkább a nyugdíjasokat, a közszférában dolgozókat, s a szociálisan nehéz helyzetben lévőket sújtanák."

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a 2010 előtti baloldali kormányok, különösen a 2006-2010 közötti Gyurcsány- Bajnai-kormány felelőtlen gazdaságpolitikájának eredményeként a 2008-as nagy gazdasági világválság legyengülve, a csőd szélén állva találta Magyarországot. Ekkor az állami fizetésképtelenséget csak az IMF és a Világbank a belügyekbe súlyos beleszólást feltételül támasztó hiteleivel kerülhette el hazánk. Többek között ennek is lehetett az eredménye, hogy elsősorban és leginkább a lakosságot terhelő súlyos megszorításokat vezettek be: elvették a 13. havi nyugdíjat, és a közszférában dolgozók 13. havi bérét is. A Gyurcsány–Bajnai kormányok megszüntették a családi kedvezményeket, az otthonteremtési kedvezményeket, a kedvező lakáshiteleket.

 

OLVASTA MÁR?

Nem lehet magára büszke a baloldal

 

Mivel 2002 és 2010 között egyetlen év sem volt, hogy csökkent volna a munkanélküliség, a munkaképes korúak kevesebb mint 60 százaléka dolgozott. Emellett adókat (szja, áfa, jövedéki adó) emeltek és a nyugdíjkorhatárt is megemelték 65 évre. Eközben hatszáz milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, eladósították a kórházakat, ezzel a csőd szélére sodorva a betegellátást. Megszüntettek 16 ezer aktív kórházi ágyat és befagyasztották az egészségügyi dolgozók bérét is.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat a balliberális médiumok tudósításaiból a 2008-as válsággal és megszorításokkal kapcsolatban:

 

 

 

 

Főkép: PestiSrácok.hu, archív, illusztráció

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.