2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A baloldal vállalkozója az igazságtól köpköd?

Főoldal>Közélet>A baloldal vállalkozója az igazságtól köpköd?
 
Írta: Szerk.
2020. március 18. 13:58
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Úgy tudjuk, igencsak megviselte a szocialista önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlóné vállalkozó volt férjét a tavaly ősszel kirobbant Lackner-féle korrupciós botrány, amelyben ő is érintett lehet. A vállalkozó az utóbbi években milliárdos nagyságrendben nyert önkormányzati megbízásokat és cégének 2014-ig Somogyi Lászlóné (MSZP) is a tagja volt. De az érdekeltségébe tartozó Compassion Kft. is sorra nyerte magát munkákkal az utóbbi években.

Jókora célzott köpést adott le a Lackner Csaba (ex-MSZP) nevével fémjelzett kispesti korrupciós botrányban szintén érintett vállalkozó, a jelenleg is szocialista önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlóné volt férje, amikor meglátta a városháza épületéből kilépő fideszes önkormányzati képviselőket, erről számolt be nemrégiben Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) közösségi oldalán. Úgy fogalmazott, hogy az önkormányzattól az utóbbi években milliárdos nagyságrendben megbízásokat nyerő vállalkozó teljesítményét „egy fejlett láma is megirigyelte volna”… Arról is beszámolt a képviselő, hogy tavaly nyáron egy kollégáját követte a vállalkozó, aki azt szerette volna kideríteni, ki újítja fel a Berzsenyi utcai rendelőt, mert az önkormányzat honlapján nem volt elérhető a szerződés. Majd kiderült, a vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég végezte a munkát.

 

OLVASTA MÁR?

Takargatja a baloldal a milliárdokkal kitömött Somogyi cégeit?

 

Lacknerék magabiztosak, a vállalkozó megviselt?

Információink szerint amíg a botrányt kirobbantó Lackner, és a felvételeken csak „Miszter Negyven Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián roppant magabiztosak, addig a korrupciógyanús hangfelvételeken megnevezett vállalkozót megviselte, hogy hírbe hozták. A baloldalhoz közeli vállalkozókról beszélt Lackner Csaba, amikor azt ecsetelte a felvételen, hogy aki évente nem keresi meg a 100 millió forintot „az hülye”, mert hozzátette: „hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan külső vállalkozóktól jön vissza.”

 

OLVASTA MÁR?

Vizsgálják a baloldal gyanús ügyleteit

 

Gyanús üzleti összefonódások

Somogyi Lászlóné volt férjének a cége hivatalosan az Anildia Kft., amelyben 2014-ig a képviselőnő is tag volt, de számos, a Compassion Kft. által megnyert munka körül is sűrűn lehetett látni a vállalkozót. A Compassion Kft. által felújított Egészségügyi Intézet kapcsán Lackner Csaba úgy fogalmazott a felvételeken: „Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását”. Mivel ennek a cégnek is ő a kapcsolattartója, vagyis hozzá köthető, vélhetően egy fedőcégről van szó, amely azt a célt szolgálja, hogy az önkormányzati munkák ne egy céghez kerüljenek, hogy ne legyen feltűnő, mennyi megbízást visz el az ő cége, és mekkora összegeket keres a szocialista képviselő volt férje. Ez a két cég az utóbbi években egymilliárdos nagyságrendben nyert megbízásokat az önkormányzattól. Egyebek mellett ők végezték el az Egészségügyi Intézet és a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő felújítását, az 56 millió forintos kormányzati támogatással leaszfaltozott Vasút utca munkálatait, valamint keretszerződésük van szilárd burkolatú út- és járda helyreállítási munkák elvégzésére is, évek óta több százmillió forint értékben. De ezek csak az önkormányzat weboldalán fellelhető, 5 millió forint feletti megbízások, ki tudja, hogy hány kisebb értékű megbízásuk volt még. Közérdekű adatigénylésben kikértük az önkormányzattól tételesen a két cég megbízásait, de 2019 nyara óta nem kaptunk választ a kérdésünkre.

 

OLVASTA MÁR?

Nyomoznak az Almavirág tér felújítása kapcsán

 

Az azonban mindenképpen beszédes, hogy az utóbbi években több olyan munkát végeztetett el az önkormányzat, amelyre meghívásos alapon várták az ajánlatokat, és a Compassion Kft., valamint az Anildia Kft. is a meghívott cégek között volt. Előbbi cég már hét közbeszerzést is megnyert. De tudunk olyan esetről is, amikor az Anildia nyert oly’ módon, hogy a két másik cég érvénytelen ajánlatot tett. A történtek ismeretében álláspontunk szerint ezek véletlennek nehezen nevezhető összefüggések...

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.