2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Fidesz továbbra is támogatja az otthonteremtést

Főoldal>Közélet>A Fidesz továbbra is támogatja az otthonteremtést
 
Írta: Szerk.
2016. január 11. 12:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Amíg polgári kormány van, biztosan lehet számítani az otthonteremtési programra; a baloldal azonban, - ahogy egyszer már eltörölte - újra eltörölné a polgári kormány által bevezetett programot – hangsúlyozta Halász János.

Amíg polgári kormány van, addig biztosan lehet számítani az otthonteremtési programra – szögezte le Halász János. A baloldal azonban, ahogy egyszer már eltörölte, újra eltörölné a polgári kormány által bevezetett programot. Ezt igazolja az is, hogy a baloldal, amikor 2002-ben kormányra került, eltörölte az első polgári kormány által bevezetett otthonteremtési programot és kedvezményeket – fűzte hozzá.

 

A Fidesz-frakció szóvivője felidézte, 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány a mostanihoz hasonló otthonteremtési programot indított, amelyben elősegítette a lakáshitelezést, kamattámogatást vezetett be, alacsony kamatot nyújtott, támogatta a fiatalokat, valamint az új és használt lakások vásárlókat is. A program hatására, nemcsak a lakáspiac kapott lendületet, hanem a korszerűsítések is. Olcsóbb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb lett az otthonteremtés minden család számára – fűzte hozzá.

 

Halász János felidézte, a polgári otthonteremtési programnak azonban a baloldal kormányra kerülésével vége lett, hiába ígérték meg a szocialisták, hogy nem szüntetik meg azt. Megszüntették a kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket, korlátozták, majd megszüntették az otthonteremtési adókedvezményt, szűkítették a hitelplafont, csökkentették a kamattámogatást, gyakorlatilag eltörölték az egész programot azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők sokba kerülnek az államnak – sorolta a szóvivő.

 

A baloldal cserbenhagyta az otthonteremtőket, megdrágította az otthonteremtést, és még veszélybe is sodorta az otthonokat, hagyta, hogy a bankok kockázatos devizahiteleket sózzanak az családokra. A balliberális kormány kivonult az otthonteremtésből, magukra hagyta a családokat, átadta a terepet a bankoknak; a devizahitelek aránya rövid idő alatt 1 százalékról 50 százalékra nőtt – írta a Fidesz.hu. A bankok végül több mint egymillió magyar család otthonára tették rá a kezüket, a törlesztőrészletek egyre nagyobb terhet jelentettek a családoknak.

 

A baloldal politikusoktól ma is naponta halljuk, hogy miért nem támogatják a programot. Azt is tudjuk, a baloldal egyszer már eltörölte és újra eltörölné az otthonteremtési programot. A baloldal azonban ma is veszélyt jelent az otthonteremtési programra és előbb adna lakhatást a bevándorlóknak, mint a magyar fiataloknak és családoknak – jegyezte meg a Fidesz szóvivője.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.