2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A legszebb kispesti konyhakertek

Főoldal>Közülünk>A legszebb kispesti konyhakertek
 
Írta: Pászti András
2014. szeptember 09. 12:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest is csatlakozott a fővárosban újdonságnak számító „A legszebb konyhakertek” elnevezésű kezdeményezéshez. A Budapesten kerületünkben debütáló verseny helyezettjeinek díjait szeptember 6-án (szombaton) adták át a Nevelési Tanácsadó kertjében.

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei névre keresztelt országos program ötlete Karcagról, Kovács Szilvia alpolgármester asszonytól származik. A program meghonosítását célzó kezdeményezéshez csatlakozott Kispest is, a kerületi lebonyolításba tevékenyen bekapcsolódott a Kispesti Közösségekért Civil Társulás is. Szabó Hajnalka, a civil társulás vezetője a szombati eseményen elmondta,  országosan több mint ezer, Kispestről 23 kert nevezett A legszebb konyhakertek versenyre „balkon”, „mini”, és „közösségi” kategóriákban. 

 

Balkon kategóriában Pádár Sándorné, Mészáros Judit lett az első, mini kategóriában Víg György és Vojkuj Ágnes munkája érdemelte ki az első helyezést, közösségi kategóriában az Ady iskola parADYcsomkertje bizonyult a legszebbnek, és külön díjat kapott a 7 éves legfiatalabb kertész is, Komlódy Sára.

 

A szervezők azt is felvállalták, hogy igyekeznek meghonosítani a kertmegosztás ötletét, akik szeretnének csatlakozni valamelyik oldalon  a kertművelő közösségi programba jelentkezésüket  a kpesti.kozossegekert@gmail.com címen várják. Az Angliából származó mozgalom célja a lakosság ösztönzése arra, hogy ha valakinek van olyan kertje, amivel nem tud foglalkozni, más viszont szívesen művelné, átadhatja neki gondozásra. Kispesten három kert vesz részt: kettő magánháznál van, a harmadik a Nevelési Tanácsadó kertje, ahol 4 család kertészkedik.

 

A négy család által gondozott kert a Nevelési Tanácsadó kertjében

 

Mihály András a KOSIE Bizottság elnöke, Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Fekete Márk (Fidesz-KDNP) képviselő és Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester is részt vettek az átadón.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.