2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A migráció kezelése határozza meg Európa biztonságát

Főoldal>Közérdekű>A migráció kezelése határozza meg Európa biztonságát
 
Írta: Szerk.
2019. január 31. 13:20
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Európai Unió tévúton jár a migrációs politikájával, akár a kvóták rendszeréről, akár az Afrikával való együttműködésről van szó. A migrációs nyomás e közben olyan új kihívások elé állította az Uniót és a tagállamokat, amelyekre nem lehet rutinszerűen reagálni, hiszen például Franciaországban és Belgiumban is komoly bajokkal szembesülnek.

Európa és benne Magyarország biztonsága Afrikában kezdődik, tehát az Európai Unió nemcsak akkor jár tévúton, amikor a kötelező kvóták ügyéről van szó, hanem az afrikai együttműködést is teljesen rossz szemszögből nézi – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminiszterrel. Vagyis az európai biztonság attól függ, milyen a stabilitás Észak-Afrikában.

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: eritreai kollégája "a magyar migrációs politikával ért egyet", mert ha hazájából eljönnek az emberek, akkor nem lesz, aki dolgozzon a jövőért, felépítse Eritrea modern gazdaságát.

Nem abban kell segíteni – amit a brüsszeli politika képvisel –, hogy minél több afrikai embert hozzanak Európába, hanem abban, hogy ott tudjanak maradni, ehhez pedig béke, stabilitás és gazdasági előrelépések szükségesek – mutatott rá a külügyminiszter.

 

A migrációt adottságként kezelő és annak inspirálására építő brüsszeli politika veszélyes Európára és káros az afrikai országoknak – mondta Szijjártó Péter. De ahhoz, hogy az afrikai országok képesek legyenek megtartani a népességüket, békére, biztonságra és gazdasági fejlődésre van szükség Afrikában. Ezért Magyarország nem ért egyet azzal a brüsszeli állásponttal, hogy el kell fogadni: az afrikai helyzet szükségszerű következménye a migráció, és helyes politika a migrációs folyamatok inspirálása - magyarázta

 

A migráció nem csak az EP-választás kulcskérdése, hanem Európa biztonságának új kihívása

Európa – és benne Magyarország – biztonságpolitikai szempontból új szakaszba lépett, mivel a kontinens biztonságát jelentősen lerontó migrációs válság, a terrorizmus, vagy a kiberhadviselés olyan új biztonsági kihívások elé állította az Unió és a tagállamok vezetőit, amelyekre nem lehet rutinszerűen reagálni. Komolyan kell venni az európai emberek biztonságát fenyegető veszélyeket, amelyek közül egyértelműen a migráció a legsúlyosabb, amihez viszont irányváltásra van szükség – hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

 

A miniszter kitért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programra, amelynek keretében jelentős fejlesztésekkel modernizálják a honvédséget, mivel a biztonság egyik záloga a korszerű eszközökkel rendelkező, felkészült és elkötelezett katonákból álló hadsereg.

 

Emberrablással vádolják az olasz belügyminisztert, bíróság elé állhat

Bíróság elé citálhatják a bevándorlásellenes olasz belügyminisztert, Matteo Salvini-t, amiért 2018 augusztusában megtiltotta, hogy az olasz parti őrség Diciotti nevű, 177 menekültet szállító hajója kikössön a szicíliai Cataniában. A szicíliai ügyészség szerint Salvini ezzel elrabolta és fogvatartotta a menekülteket.

Salvini a Facebook-oldalán reagált a felröppent hírekre. Mint írta: „Nevetséges, hogy 15 évet kaphatok, mert nem engedtem be illegális bevándorlókat Olaszországba. Nem találok szavakat.”

 

Olaszország tartja a keményvonalas politikáját

Az olasz katonák bevetésével kezdték meg januárban a Róma közelében fekvő Castelnuovo di Porto menedékkérő-táborának felszámolását, ahonnan több mint ötszáz személyt helyeznek át máshova az új olasz migrációs törvénnyel összhangban.

 

A Salvini-rendelet értelmében Olaszország eltörölte azt a korábbi gyakorlatot, hogy a tengeren keresztül partot érő bevándorlók majdnem automatikusan, humanitárius menedékjoghoz jutottak, és ezzel együtt tartózkodási engedélyhez. Ez többször is meghosszabbítható volt. Az ebben részesülők, nappal nyitott táborokban kaptak szállást, mint például Castelnuovo di Portóban.

 

Egy migráns megölte húga francia barátját, mert nem volt muszlim

A franciaországi Gard megye törvényszéke harminc év börtönbüntetésre ítélte Samir Kouidert, aki azért ölte meg a húga barátját, Kevin Roudeslyt még 2013-ban, mert az etnikailag francia, vallásilag pedig nem muszlim volt.

A gyilkos migráns fellebbezett, de a bíróság elutasította, hogy csupán hirtelen felindulásból követte el az emberölést, így Kouider 30 évre börtönbe kerül.

 

A szélsőséges iszlamista nézeteiről már korábban is ismert férfi 2013. december 31-i letartóztatása óta már több verzióval is előállt azzal kapcsolatban, hogy mi is történt pontosan a gyilkosság napján. A legfrissebb vallomása szerint csak azért jelent meg a 21 éves áldozat avignoni lakásánál, hogy megkeresse a húgát, aki két nappal az eset előtt szökött el otthonról. Mindeközben azt állította, hogy csak azért volt nála kés, mert az eset előtt nem sokkal találkozott egy barátjával, akitől elvette a nála lévő szúró-vágó eszközt, hogy az nehogy valami „hülyeséget” csináljon vele – olvasható a vádlott egyik vallomásában, amiben azt állította, hogy véletlenül lábon szúrta áldozatát.

 

A szinte tárgyalásról tárgyalásra megváltozó vallomások végére végül az igazságügyi orvosszakértő véleménye tett pontot. A szakember megállapította, hogy a vádlott az áldozat nyaki vénáját elvágta, valamint a tüdejét is szétszurkálta a gyilkos fegyverrel.

 

Belgium az összeomlás szélén táncol, „a brüsszeli menekültpolitika megbukott”

Semmiféle integráció nem történt vagy történik Belgiumban a migránsokat illetően – minderről Alain Destexhe liberális párti belga szenátor beszélt. A politikus szerint migránsok nagyon jelentős hányada nem integrálódott a belga társadalomba. Az integráció sem gazdaságilag, sem szociálisan, sem kulturálisan nem történt meg, de még tragikusabb, hogy a migránsok saját értékeik, saját jogrendszerük szerint élnek, amelyek egyáltalán nem kompatibilisek az európai értékekkel, morális vagy jogi követelményekkel. Destexhe szerint a belgiumi muszlimok 70 százaléka véli úgy, hogy az iszlám törvényei előrébb valók, mint a belga a jogrend.

 

A brüsszeli regionális parlament képviselője Bevándorlás és integráció. Mielőtt túl késő lenne címmel írt könyvet. Ebben azt állítja, hogy Belgiumba népességarányosan kilencszer annyi bevándorló érkezett az elmúlt években, mint a többi nyugat-európai országba. A liberális politikus szerint az európai menekültpolitika megbukott, Európa határait le kell zárni. 

 

Forrás: MTI, Origo.hu, 888.hu

Főkép: Origo.hu

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.