2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Állati jó bolt

Főoldal>Közülünk>Állati jó bolt
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 20. 13:08
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A régóta Kispesten élő állatbarátok bizonyára ismerik az Ady Endre úti kis díszállat kereskedést. Tulajdonosa, Csikos Andrea több évtizede vezeti üzletét, és keze alatt az évek során több „halbolond” is felnőtt, akik szívesen járnak a jól felszerelt, megbízható kis boltba.

Jövőre lesz harminc éve, hogy a Csikos család úgy döntött, Kispesten szeretnék régi álmukat megvalósítani, egy kisállatboltot megnyitni. Csikos Andrea édesanyjával és nagybátyjával közösen 1982 augusztusában indította vállalkozását. Az édesanya korábban halakat tenyésztett, Andrea pedig egész kiskorától kezdve különösen szerette az állatokat, mindig tartott is valamilyen fajtát, így természetes volt, hogy munkája során is vágyott arra, hogy velük foglalkozzon.

 

Az Ady Endre úti bolt elsősorban gazdag halállományáról híres, az aquarisztika szerelmesei mindent megtalálhatnak itt, amire csak szükségük lehet. Emellett teknősbékák, különféle rágcsálók, hullámos és nimfapapagájok, zebrapinty és kanári is színesítik a képet. Az itt kapható állatok eledelei és tartozékai mind megtalálhatók a boltban, melyeket a tulajdonos ráadásul gyakran frissít is, a vevőkör igényeihez igazodva.

Az, hogy a család Kispesten nyitja boltját, szinte magától értetődő volt. Csikos Andrea édesanyja Wekerlén nőtt fel, a család nagy része is itt élt. Bár Andrea akkor nem itt lakott, huszonöt évvel ezelőtt mégis úgy döntött, visszaköltözik a kerületbe, így most már szinte ő is tősgyökeresnek mondhatja magát Kispesten.

„Ez alatt a harminc év alatt több generáció felnőtt itt nálunk.” – mesélte Csikos Andrea. „ Nagyon jó érzés, hogy még azok is visszajönnek, akik harminc évvel ezelőtt még kisgyerekként a szüleikkel együtt jártak ide, ma pedig már az ő gyereküket hozzák el, tanítják az aquarisztikára és az állatok szeretetére. Úgy tűnik, nekem is sikerült megfertőznöm a fiamat, biológus lett belőle.”

S hogy mik a jövőbeni tervek? „Egyelőre a nehéz gazdasági helyzet miatt igyekszünk kitartani, és a vevők igényeit kielégíteni. Persze az újabbakat is nagyon várjuk, hiszen sokan vannak a fiatalabb generációból is, akik most költöznek Kispestre. Amíg lehet, a boltunk nyitva áll minden állatbarát és állatokkal ismerkedő előtt, hiszen az állatok szeretetének megtanulása és gyakorlása különösen fontos a mai világban!”

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.