2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a minisztériumi támogatással megújult Kúttói erdőt

Főoldal>Közérdekű>Átadták a minisztériumi támogatással megújult Kúttói erdőt
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 19. 09:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával átalakult, pihenésre és sportolásra alkalmas, KÖKI melletti Kúttói erdőt. Kispest új szabadidőparkjában van kutyafuttató, erdei sétaút-hálózat és futókör is. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje és Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP) a 4. számú választókerület képviselőjelöltje hosszú ideje dolgozott azon, hogy a kispestiek visszakaphassák ezt a területet is.

Újabb fejlesztés valósulhatott meg az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportállamtitkárságának 10 millió forintos támogatásával. A megújult, ma átadott, korábban hajléktalanok által lakott koszos, szemetes Kúttói erdő sportolásra, és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté vált, amelyben kutyafuttató, erdei játszótér, sétaút-hálózat és pingpongasztal is található.
A fejlesztést a Fidesz-KDNP frakció szorgalmazta, ezt követően kezdődtek meg a tárgyalások az önkormányzatban, erre 20 millió forintot különítettek el a költségvetésben. A terület tulajdonosával, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel az önkormányzatban folytatott tárgyalások után Dódity Gabriella kollégájával, Vidra Zoltánnal kikérte a lakók véleményét is a végleges tervek kialakításához.
-  2006 óta szerette volna az önkormányzat rendbe tenni a területet, most végre megvalósulhatott. Emlékszem az első látogatásra Visegrádon, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójánál, nagyon örültünk, hogy nyitottak voltak a fejlesztésre, és megkezdődhetett az érdemi munka. A park illeszkedik a kormány sport-és szabadidőpark programjába, hogy a lehető legtöbb helyen legyen sportra és a szabadidő eltöltésére alkalmas, ingyenesen használható terület – mondta el  Dódity Gabriella, aki megköszönte kollégájának, Vidra Zoltánnak, hogy napirenden tartotta ezt a régi álmot. – Visszaadhattuk az erdőt a kispestieknek, amely most az önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sport Államtitkársága 10 millió forintos  támogatása mellett megvalósulhatott. Köszönjük a lakóknak a javaslatokat, így teljes egészében az ő elképzeléseikhez igazodik a park. A legnagyobb feladat pedig most kezdődik: megfelelően fenntartani, megtartani ilyennek, amilyen most, és megőrizni a tisztaságát.  
– Nagy öröm számomra, hogy gyermekkorom oly kedves helyszíne újra a kispestieké lehet, hogy sikerült megvalósítani azt, amit öt évvel ezelőtt megígértem. De nem ez az egyetlen fejlesztés, amely Felső-Kispesten minisztériumi támogatással megvalósulhatott. A Vasút utca 56 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően végre aszfalt burkolatot kaphatott. Terveink között szerepel kerékpárút kialakítása is a vasút melletti Szövetség utca folytatásaként padokkal, sétáló résszel – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki évek óta szorgalmazta a baloldali vezetésű önkormányzatnál a Kúttói erdő rendbetételét, és aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a lakók szeretnék, ha zajvédő fal is épülne, valamint csökkentenék a Derkovits utca forgalmát is.
Az önkormányzat egyébként a kiserdő átadójára meghirdetette a Te is fogadj örökbe egy fát gyermekednek!  elnevezésű programot, amelyben keretén belül 15 fát adtak örökbe a Parkerdőben, amelyeket el is ültettek a helyszínen. 

A képre kattintva tekintse meg galériánkat! 

 

Kezdeményezték a zajvédőfal építését is

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését is, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.