2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták Budapest első közösségi kertjét

Főoldal>Közélet>Átadták Budapest első közösségi kertjét
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 11. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elkezdődhet a kertészkedés a főváros első közösségi kertjében. Tegnap ünnepélyesen is megnyitották a Vass iskola melletti 26 parcellás zöld területet Kispesten.

A megnyitón Gajda Péter polgármester beszédében az önkormányzat zöldprogramjait hangsúlyozta, míg Rosta Gábor a Városi Kertek Közhasznú Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy a beruházást mintakertnek szánták. A civil szervezet vezetője hozzátette, bízik benne, hogy számos követőre talál majd a fővárosban az új kezdeményezés.

 

Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője azt mondta, korábban a szocialista rendszerben a városokba próbálták egybetömöríteni az embereket, elhagyva ezzel a vidéket. Most – folytatta –, több mint 20 évvel a rendszer bukása után azt láthatjuk, hogy egyre több faluhoz köthető dolog jelenik meg a városokban." Kispest országgyűlési képviselője megköszönte mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult ahhoz, hogy a mintakert elsőként itt a kerületben valósulhatott meg. Külön köszönetet mondott Gerháth Csabának, aki önkormányzati képviselőként elindítója, mozgatórugója volt a közösségi kert kispesti létrehozásának.

 

Kispest önkormányzata a Budapesti Közösségi Kertek Programhoz csatlakozva egy olyan városi mintakertet hozott létre, melyet a civil lakosság közösségben művelhet. Az önkormányzat által biztosított Irányi Dániel utca, Bem József utca sarkán található majdnem 1000 négyzetméteres területen környékbeli lakosok juthattak egy-egy 4-5 m²-es kis parcellához, hogy abban zöldséget, gyümölcsöt termesszenek. A kezdeményezés sikerét mutatja az is, hogy a 26 parcellára pillanatok alatt akadt jelentkező.

 

Megtudtuk, az önkormányzat térítésmentesen adta használatra a területet a programot koordináló Városi Kertek Alapítványnak, valamint elvégezte az alapvető funkcionális feladatokat is – kerítést építettek, termőföldet hozattak, bevezették a vizet.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.