2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átlag 8 százalékkal nő a kerületi piacok díjtétele

Főoldal>Közélet>Átlag 8 százalékkal nő a kerületi piacok díjtétele
 
Írta: Szerk.
2015. április 28. 13:56
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az infláció mértékét meghaladó díjtétel-módosítást terjeszt elő Gajda Péter, a kerület polgármestere. Az átlagosan 8 százalékos növekedés meglepő, tekintve a Kossuth téri és a Guttenberg téri piacok leromlott állapotát és gyér forgalmát.

Szinte hihetetlen az az előterjesztés, amely csütörtökön fog a képviselő-testület elé kerülni a kerületi piacok díjtételi táblázatát illetően. A kerület baloldali polgármestere ugyanis az infláció mértékét meghaladó emelésre készül a Kossuth téri és a Guttenber téri piacok esetében. Gajda Péter előterjesztése szerint „…az árusító helyek vonatkozásában díjemelés az elmúlt években csak az infláció arányában történt, a forgalom csökkenése és a természetes elhasználódás következtében célszerű lenne a díjak infláció mértékét meghaladó emelése…” – áll az előterjesztésben. 

 

A meglepő javaslat - mint írják - figyelmbe veszi a régi piacok műszaki állapotát és az üzletházakban nehezen kiadható boltokat. Az előterjesztésben csupán arra nem tértek ki, hogy az ebből befolyt plusz pénzből milyen fejlesztéseket kívánnak véghezvinni az igen tragikus állapotban lévő piacokon, továbbá, hogy ezzel a lépéssel hogyan kívánják megtartani a jelenlegi árusokat és mi módon próbálnak nyitni az új őstermelők felé.

 

A döntés hamarosan megszületik, addig is tekintsék meg friss galériánkat, amely a Kossuth téri piac lepusztult állapotát mutatja be. 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.