2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átláthatósági színjáték Momentum-módra: Miért hagyják a helyén Kránitzot?

Főoldal>Közélet>Átláthatósági színjáték Momentum-módra: Miért hagyják a helyén Kránitzot?
 
Írta: Szerk.
2020. augusztus 10. 14:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába van átláthatóságért felelős Momentumos tanácsnoka és elfogadott korrupcióellenes csomagja a kerületnek, abból eddig szinte egyetlen pont sem teljesült. Miközben a Momentum látványos videókkal és akciókkal kábítja a kispestieket, azzal nem foglalkoznak, amire a Fidesz-KDNP hívta fel a figyelmet: tavaly novemberben a testületi ülésen elfogadták a képviselők, hogy az önkormányzat hívja vissza vezetői posztjáról a cégvezetőket, köztük Kránitz Krisztiánt, és írjon ki új, nyílt vezetői pályázatot többek között a vagyonkezelő vezetői posztjára is. Kránitz mégis a helyén, és miközben nyaralójának képével teleragasztgatta Paróczai Anikó a Városháza épületét, a képviselők döntésének végrehajtásáért még véletlenül sem kardoskodik.

Gőzerővel dübörög az a momentumos úthenger, amivel Paróczai Anikó (Momentum) saját magát próbálja hősként, mártírként és korrupcióellenes harcosként láttatni. De a haknijának a hitelessége több sebből vérzik. Paróczai ugyanis az önkormányzati választási kampányban nem szólalt fel a szövetségeseit, a kispesti baloldalt beárnyékoló korrupciógyanú miatt, helyette a felvételeken fehér port szárítgató, és a kispesti pénzelosztásokról beszélő Lackner Csabával (ex-MSZP) és egyébként a szintén szocialista Kránitz Krisztiánnal egy csapatban maradt, és indult a választáson. A képviselő-testület alakuló ülésén tavaly azt is elmondta, neki nem tiszte a politikai elvbarátai viselt dolgaival foglalkozni, neki az a feladata, hogy a jövőben ilyenek ne fordulhassanak elő; ám erről a munkájáról eddig nem sokat hallani.

 

OLVASTA MÁR?

Magyarellenes kirohanásairól hírhedt a Momentum

 

Kránitz miért maradt a helyén?

Paróczai Anikó akkor sem hallatta a hangját, amikor a Lackner-féle hangfelvételek egyik „jóslata” megvalósult, és Gajda Péter (MSZP) polgármester egyszemélyi döntésével megduplázta Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő igazgatói fizetését. Azzal sem foglalkozik, hogy szocialista polgármester koalíciós társa nem hajtja végre a képviselők által egyhangúan megszavazott határozatot, miszerint Kránitzot már rég vissza kellett volna hívni a vagyonkezelő éléről, és új vezetői pályázatot kellett volna kiírni a vagyonkezelő igazgatói posztjára. De vajon a képviselők által megszavazott döntés végrehajtása mellett miért nem kardoskodik?

 

OLVASTA MÁR?

Újabb álszentség Momentum-módra

 

Valódi eredmény helyett médiahakni?

Paróczai Anikó az utóbbi hetekben a valódi eredmények felmutatása helyett erőltetettnek tűnő kampányakciókba kezdett: hosszan beszélt arról, őt rabosították, nemrég pedig teleragasztgatta Kránitz spanyolországi nyaralójának képével a Városháza homlokzatát. Látványos, de nem eredményes, és álságos is, hiszen azért kellene küzdenie koalíciós partnereinél, hogy ne legyenek jogsértőek, és hajtsák végre a képviselők döntését: hívják vissza posztjáról Kránitzot. Ezt azonban nem hallani a kispesti Momentumtól. Hallhatunk azonban videofelvételeket, amelyen ismételgette, hogy „ő és a Momentum” megtalálták Kránitz Krisztián eltitkolt nyaralóját. Azt a nyaralót, amelyet a felfedezése előtt közel fél évvel már bemutatott a Hír TV. Paróczai Anikó mintha nem látná a fától az erdőt, vagy teljesen kezdő és rutintalan politikus létére fogalma sincs arról, hogyan működik az önkormányzat; nem tudja, hogy a képviselő-testület által megszavazott határozatokat, döntéseket kötelező végrehajtani.

 

OLVASTA MÁR?

Így gyakorolt „önkritikát” a korrupciógyanúba került városvezetés: minden rendben van

 

Elég a színjátékból!

– Elhiszem, hogy ragasztgatni meg videózni egyszerűbb, de lassan talán tényleg el kellene kezdeni dolgozni – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) Paróczai Anikóra utalva, aki szerinte a videós parádézást előnyben részesíti a tényleges eredmények elérése helyett. Dódity Gabriella rámutatott: tavaly októberben az alakuló ülésen elfogadta a testület a Momentum javaslatára az „Ez a Minimum!” korrupcióellenes csomagot, amely határozatait a baloldali városvezetés máig nem hajtotta végre.

 

OLVASTA MÁR?

Gajda Péter „kivégezte” a Lackner-féle korrupciógyanút vizsgáló bizottságot

 

– Elfogadtuk, hogy a városvezetés idén év eleji határidővel készítse elő a vagyonkezelő (VAMÜSZ) és az önkormányzat gazdasági társaságai vezetőinek visszahívását és írjon ki új, nyílt vezetői pályázatokat ezekre a pozíciókra – írta. Ennek értelmében vissza kellett volna hívni tisztségéből Kránitz Krisztián vagyonkezelő igazgatót és Bán Zoltánt, annak a Közpark Kft-nek az igazgatóját is, amelynél eltűnt 43,5 millió forint, és ezért nyomoznak – tette hozzá. Az a határozat sem valósult meg, amely szerint az önkormányzatnak felül kellett volna vizsgálnia a kerület vagyonkezelési és cégstruktúráját, hogy javaslat készülhessen ezek átalakítására. Arról sem adott hírt eddig a városvezetés, hogy mi van azzal a Fidesz által javasolt nyílt rendszerrel, amelybe bármely vállalkozás jelentkezhet az önkormányzati megbízásokra, és amellyel elkerülhető lenne, hogy a munkálatok jelentős részét ugyanazok a javarészt baloldalhoz köthető cégek nyerjék. Abban sem ért el eredményt az átláthatósági tanácsnok, hogy az önkormányzat válaszolja meg a közérdekű adatigényléseket. Ilyenből lapunk is többre vár választ, némelyikre egy évnél is régebb óta. Dódity Gabriella végezetül hozzátette: amikor ezeket a Fidesz felveti a testületi üléseken, Paróczai kérhetett volna szót, és csatlakozhatott volna a felvetésekhez, de ilyet eddig nem láttak tőle. Tény, hogy lapunk is rendszeresen részt vesz a képviselő-testületi üléseken, Paróczai Anikó ott általában mélyen hallgat.

 

Főkép: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.