2021. április 14., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az álságos baloldalnak az ártatlan állatok élete sem szent

Főoldal>Közérdekű>Az álságos baloldalnak az ártatlan állatok élete sem szent
 
Írta: Szerk.
2020. október 01. 13:14
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldali fővárosi vezetés politikai játszmái, leszámolása miatt kerülhet veszélybe az állatok élete a szebb napokat is megélt Illatos úti gyepmesteri telepen, miután a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság egyik helyettes vezetője azt javasolta, tartsák be a 15 napnál régebben bent lévő állatokra vonatkozó törvényi előírásokat. Azaz altassák el őket örökre…

Már az állatok túlaltatását is megfogalmazták az Illatos úti gyepmesteri telepen egy belső vizsgálat egyik javaslatpontjában, amiben a fenntartó Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) helyettes vezetője felvetette, hogy tartsák be a 15 napnál régebben bent lévő állatokra vonatkozó törvényi előírásokat. Ez – noha a jogszabály nem előírja, „csak” lehetővé teszi – az állatok végleges elaltatását, azaz túlaltatását jelenti.

 

– Kifejezetten elszomorító és aggályos, hogy a Fővárosi Állategészségügyi teleppel (ismertebb nevén Illatos úti ebteleppel) kapcsolatban, a közelmúltban hozott fővárosi intézkedések ellentétben állnak Karácsony Gergely korábbi, kampányában elhangzott ígéreteivel, jelen esetben az állatok jogaival és érdekeivel – írta közleményében Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének (MÁOSZ) elnöke. – Álláspontom szerint a fővárosi ellenzék hatalomra kerülése után aljas politikai leszámolásokba és tisztogatásokba kezdett, ami ennél is nagyobb baj, hogy nekik még az ártatlan kóbor, gazdátlan állat sem szent – tette hozzá.

 

Ez megmutatja az önkormányzati kampányban még állatvédelmi chartát és budapesti állatvédelmi ombudsmant ígérő Karácsony Gergely és baloldali szövetségesei valódi arcát. Állatokkal fotózkodtak, nagyokat és hangzatosakat ígértek, de itt a valóság. Ezek után hasonló színpadias lépés lehetett Karácsony részéről, hogy állatvédelmi megbízottnak nevezte ki párttársát, Szabó Rebekát, aki korábban még csak válaszra sem méltatta a MÁOSZ elnökét, aki segítséget kért az ügyben, és felhívta a figyelmet, hogy az állatoknak nincs „színe”, azaz politikai hovatartozása. Így aggódnak a baloldalon az állatokért?

 

Ebbe a politikai leszámolásnak leírt helyzetbe beleillik az is, hogy a balliberális Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezette Budapesten, hogy a FÖRI általa kinevezett vezetője, Handl Tamás korábban indokolatlanul felbontotta a gyepmesteri telepet évek óta támogató DOKTA – Doktorok Az Állatokért Állategészségügyi Alapítvánnyal fennállt együttműködést. Gyurcsány Ferenc egykori testőre ezzel ellehetetlenítette, hogy az egyébként kizárólag az Illatos út támogatására létrejött alapítvány átadhassa a támogatásra összegyűjtött közel 5 millió forintot a telepnek. Ez már csak azért is igazi képmutatás, mert a baloldali emberek által vezetett FÖRI civilek támogatását kéri, közben politikai okokból elhajtott egy évek óta segítő civil szervezetet, a DOKTA Alapítványt.

 

– Tarlós István főpolgármestersége alatt szemléletváltás történt az Illatos úti telepen, ahol célul tűztük ki, hogy megmutassuk, gyepmesteri telepet is lehet az állatvédelmi és állatjóléti szempontok maximális szem előtt tartásával működtetni. Ennek egyik vívmánya, hogy 2012 óta volt helyhiány miatti túlaltatás a telepen, ez került most veszélybe, mivel úgy látszik, az Illatos úton már nem az állatok az elsők. – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a DOKTA Alapítvány kuratóriumi tagja. – Megválasztása után Tarlós István azonnal 25 millió forintos támogatást adott a telepnek, mikor meglátta a 2010 előtti, szintén baloldali városvezetés által lezüllesztett állapotokat – emlékeztetett Dódity Gabriella. – Az állatvédő társadalom abban egyetért: ez az Illatos út ma már nem az az Illatos út, ami korábban volt. Most ez került veszélybe, amit az is jól mutat, hogy nem fogadták el az alapítványunktól a több millió forintos adományt, amely az alapítványunk számláján van, és nem tudunk másra fordítani, csak az Illatos úti telep támogatására – tette hozzá.

 

 

Dódity Gabriella közleményében azt kérte Szabó Rebeka állatvédelmi megbízottól, hogy ne rombolják szét az Illatos úti telepet, ne züllesszék vissza a legócskább gyepmesteri telepek szintjére. – Ne bízzák olyanra a telep felügyeletét, aki ilyen javaslatot képes megfogalmazni! Bánjanak méltó módon az állatokkal, és eszükbe se jusson kinyírni őket! És nem csak azért, mert Karácsony Gergely állatbarát fővárost ígért a budapestieknek – írta. – Bízom benne, hogy Szabó Rebeka nem a politikai megfontolások mentén, hanem az állatokért fog tevékenykedni, és az ő érdeküket szem előtt tartva intézkedik, hogy mégiscsak elfogadják az adományt – tette hozzá.

 

Főkép: MTI, archív, illusztráció

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.