2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az átláthatóságért harcoló „műanyag katona” története

Főoldal>Közélet>Az átláthatóságért harcoló „műanyag katona” története
 
Írta: Szerk.
2021. október 06. 14:33
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti önkormányzat működésének átláthatóbbá tételét kapta feladatul a momentumos Paróczai Anikó, ám alig több mint egy év alatt semmiféle érdemi eredményt nem tudott felmutatni, így nem volt meglepetés, mikor bejelentette: felhagy a tisztségével, s helyette saját politikai karrierjét veszi kézbe. Ettől függetlenül nem állítjuk, hogy nem voltak emlékezetes momentumai e rövid pályafutásnak, sőt!

– Szeretném megköszönni az elmúlt évet, amit tanácsnokként harcoltál – e szavakkal fordult Fekete-Győr András, a Momentum elnöke párttársához, Paróczai Anikóhoz ez év januárjában azon a sajtótájékoztatón, amelyen közösen jelentették be: a képviselő lemond átláthatósági tanácsnoki tisztségéről, és elindul a képviselői posztért Budapest 9-es számú választókerületében.

 

Ahogy Fekete-Győr fogalmazott, biztos benne, hogy Paróczai Anikó személyében a létező legjobb jelöltet kapják a kispestiek, s reméli, hogy párttársa 2022-től a parlamentből tudja majd oltalmazni a kerületet és védeni annak becsületét. Szép szavak s magasztos célok ezek, a valósággal való egyezésükre azonban legfeljebb egy párhuzamos univerzumban van esély. A kispestiek többsége ugyanis tisztában van vele, hogy az a ténykedés, amelyet a képviselő a kerület működésének átláthatóbbá tételéért vívott, olyannyira nevezhető „harcnak”, mint amit a fröccsöntött műanyag katonák vívnak egymással az óvodai homokozókban.

 

Ellentmondások sora

 

A munkája eredményességét megkérdőjelező hangoknak maga Paróczai Anikó sem próbálta elejét venni, hiszen ahogy azt már korábban is megírtuk, a momentumos képviselő nem számolt be az önkormányzat képviselő-testületének az elvégzett munkáról, holott ez kötelessége lett volna. A „leszerelését” követően azonban hangoztatta, hogy az elmúlt évben világossá vált számára, hogy a kispesti MSZP és DK vezetése nem partner abban, hogy valódi vizsgálatok legyenek az önkormányzat működését ért vádakkal kapcsolatban.

 

Annál is inkább, mivel létrehoztak egy a korábbinál is átláthatatlanabbul és ellenőrizhetetlenebben működő új önkormányzati cégstruktúrát, amelynek másodvonalába a korrupciós botrányokban sokat emlegetett Kránitz Krisztiánt ültették. Ennek ellenére korábban Paróczai is nemmel szavazott arra a jobboldali javaslatra, ami azt szorgalmazta, hogy ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek, intézmények élére, akinek neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél.

 

Színjáték a javából

 

Mindeközben azért – amolyan tessék-lássék módon – próbálta megmutatni, hogy nem hiába javasolta őt Gajda Péter MSZP-s polgármester átláthatósági tanácsnoknak. A közösségi oldalán például videót posztolt arról, hogy pártjával megtalálták Kránitz eltitkolt spanyolországi luxusnyaralóját, figyelmen kívül hagyva azt az apróságot, hogy arról, valamint az ezt igazoló dokumentumokról a Magyar Nemzet és a Hír TV már hónapokkal azelőtt lerántotta a leplet. Azt azonban nem lehet mondani, hogy akciója észrevétlen maradt: becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt feljelentették, majd pedig rabosították, ez pedig jó lehetőséget adott neki arra, hogy ha rövid időre is, de a figyelem középpontjába kerüljön.

 

Ez volt a célja akkor is, amikor kiplakátolta a kispesti Városházát a szóban forgó nyaraló fotóival – eredményre nem meglepő módon ez a tette sem vezetett. Színjáték volt az is, amikor a folyamatos szereplési kényszerben szenvedő Hadházy Ákossal együtt követelte a kerületvezetéstől az akkori vagyonkezelő Kránitz menesztését, annak ellenére, hogy tudta, valójában már megszületett a döntés a leváltásáról; a baloldali önkormányzat hivatalos közleményben cáfolta Paróczait.

 

Alacsonyan van a léc

 

Gajda Péter bizonyára lelkes műkedvelő, hiszen az alig egy évig végzett munkáját – de nevezhetjük alakításnak is – kiválónak ítélte meg azon a képviselő-testületi ülésen, melyet az önkormányzat ez év júliusában, a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetet követően tartott meg. A polgármester ekkorra egyébként már megtalálta Paróczai utódját: márciusban ugyanis arról posztolt közösségi oldalán, hogy megbízási szerződést kötött Sziklai Zsolttal, a Momentum kispesti alapszervezetének alapító és volt elnökségi tagjával. A szerződés célja – havi százezer forintos megbízási díjért –, hogy „hogyan tegyük még átláthatóbbá és nyíltabbá az önkormányzat és a hivatal működését.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.