2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bayer Judit: azt hittem, hogy amit csinálok, az "csak" tánc

Főoldal>Kultúra>Bayer Judit: azt hittem, hogy amit csinálok, az "csak" tánc
 
Írta: Szerk.
2015. július 22. 10:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bayer Judit munkásságát már számos fórumon elismerték, többek között nívódíjjal is. A kispesti ARCOK Táncstúdió vezetőjét legutóbb Kispestért Díjjal tüntette ki a kerület. Kevesen tudják róla, hogy egy szörnyű baleset majdnem derékba törte karrierjét, de szerencsés felépülés után már egyértelmű volt számára, hogy minek is szeretné szentelni az életét.

Hogyan került kapcsolatba a tánccal?

 

-          A legtöbb kislány álma, hogy táncos legyen. Ezzel én sem voltam másképp. A szüleim beírattak balettre és néptáncra, de emellett keramikus végzettségem is van.

 

Úgy tudom, hogy egy baleset majdnem ketté törte a karrierjét

 

-          Volt egy balesetem és nagyon sokáig tartott a rehabilitációm. Érettségi után végül jött a Táncművészeti Főiskola, de a lábam nehezen bírta a megterhelést, így az aktív táncos karrierem rövid ideig tartott és már 22-23 évesen elkezdtem a koreográfus szakma felé kacsintgatni.

 

A baleset után mi győzte meg arról, hogy a pályán maradjon?

 

-          Koppenhágában voltam egy 9 hónapos tánckurzuson. Itt kaptam meg azt a plusz inspirációt, ami végül megmutatta nekem, hogy a tánc egy nagyon komoly művészet. Addig azt hittem, hogy amit csinálok, az "csak" tánc.

 

Hogyan került végül Kispestre?

 

-          Kezdetben a Kispesti Vigadó Táncegyesületként létezett a csapat, majd 2001-ben, -miután Havas Henrik megvette a területet- fogadott be minket a KMO és alakult meg az ARCOK Táncstúdió. Ekkoriban költöztem a kerületbe Gyömrőről és azóta is itt élek a családommal.

 

 

Mi volt a koncepciója az ARCOK Táncstúdió megalapításakor?

 

-          Nem nevezném egy átlagos tánctanfolyamnak. Komplex képzést biztosítunk a tanulóinknak, melynek a tánc mellett nagy hangsúlyt fektetünk a színészmesterségre, akrobatikára továbbá a beszéd- és hangképzésre is. A nálunk végzettekről nagy százalékban elmondható, hogy sikerült a pályán elhelyezkedniük. A sokrétű képzésnek megvannak persze a maga nehézségei, hiszen folyamatosan teremhiánnyal küszködünk, de szerencsére elmondható, hogy a KMO vezetője Gábor Ilona a lehetőségeihez mérten segíti a munkánkat.

 

A közelmúltban Kispestért Díjjal tüntette ki önt a kerület? Számos más elismerése mellett milyen érzés, amikor egy művészt a közössége ismeri el?

 

-          Igen meglett, de rendkívül megtisztelő számomra. Persze mindennek megvan az árnyoldala, mivel a családom nagyon büszke volt rá, de az ő részükről is sok lemondással járt, hiszen a feszített felkészülési időszakokban igen keveset látnak. 

 

Flashmobbal köszöntötték

 

Ötvenedik születésnapja alkalmábból flashmobbal köszöntötték mesterüket a Art's Ok Táncstúdió tagjai. Íme pár kép az eseményről! 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.