2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bérlakás-piac: szigorítások várhatók

Főoldal>Közélet>Bérlakás-piac: szigorítások várhatók
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 16. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Radikális változások szükségesek ahhoz, hogy ne veszteséget termeljen a kerületnek Kispest bérlakás-állománya, állítja Szathury Kolos önkormányzati képviselő.

Legnagyobb probléma a jelenlegi szabályozással, hogy szinte bele van kódolva a rendszerbe, hogy veszteséget termeljen, ezen kell gyökeresen változtatni – szögezte le lapunknak Szathury Kolos. Az eddigi rendelet szerint a lakás bérlője elővásárlásra jogosult. A bentlakóbérlő a lakás szubjektív értékbecslését követően annak 70 %-ért vásárolhatta meg az ingatlant. Mindezt úgy, hogy csupán a vételár 20 %-át kellett egy összegben kifizetni, a fennmaradót 15 év alatt egyenlő részletekben elosztva kellett törleszteni.  Mindezek eredményeképpen Kispesten az elmúlt években elkótyavetyélték a bérlakás-vagyont – mutatott rá a képviselő. A VAMÜSZ új igazgatója úgy határozott, hogy saját bevételeikből lakható állapotba próbálják hozni a lakhatatlan ingatlanokat. A vagyonfelélést és a kintlévőségek további felhalmozódását azonban csak egy alapjaiban új szemlélet és egy szigorúbb rendelet tudja biztosítani – jelentette ki Szathury Kolos.

 

 

Lackner Csaba (MSZP)

Tulajdonosi Bizottság tagja:

 Minden évben a költségvetési lehetőségeinkhez mérten felújítjuk a bérlők által lelakott és rossz állapotba került lakásokat. Az ingatlanok karbantartásáról a bérlőnek kellene gondoskodni, ennek ellenére sokan csak lakbérhátralékot hagynak maguk után, melyek behajtása kétséges. Felmerül a kérdés, hogy mennyire gazdaságos az Önkormányzatnak fenntartani, illetve időről időre felújítani a lakásokat? Idén közel 40 elhanyagolt állapotban lévő bérlakást újít fel a VAMÜSZ, hogy hasznosítani tudjuk olyan bérlőknek, akik majd jobban becsülik, amit az önkormányzat nagy erőfeszítés árán biztosít nekik."

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.