2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Burány Sándor a kínai embereken köszörülte nyelvét

Főoldal>Közélet>Burány Sándor a kínai embereken köszörülte nyelvét
 
Írta: Szerk.
2021. június 08. 08:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ez a campus a kínai termékek többségével ellentétben „nem kici, és nem olco” – parlamenti felszólalásában gúnyolódott Burány Sándor, Kispest párbeszédes országgyűlési képviselője a Magyarországon élő kínai embereken. Említésre méltó, hogy a volt szocialista képviselő is részt vett a Fudan Egyetem elleni tüntetésen, holott korábban még ő is a keleti nyitás pártján állt.

Érdekes pálforduláson esett át Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője. A szolidaritás jegyében a kínai embereken köszörülte nyelvét a Párbeszédbe igazolt politikus, mindezt úgy tette, hogy a szocialista kormányok idején Kínával szerettek volna gazdasági szövetségre lépni, ráadásul a kínai egyetem Magyarországra hozatalának a tárgyalását maga Gyurcsány Ferenc kezdte meg. Ezért is érthetetlen, hogy Burány részt vett a Kína-ellenes tüntetésen, az pedig különösen sokat mond a jelleméről, hogy a Parlamentben gúny tárgyává tette a kínai kereskedőket.

 

- Ez a campus a kínai termékek többségével ellentétben „nem kici, és nem olco” – élcelődött Burány, aki napirend előtt arról beszélt: szombaton megtelt a Kossuth tér, ahol az emberek Karácsony Gergellyel közösen követelték, hogy Budapesten magyar pénzből diákváros épüljön, ne kínai egyetem. Burány kifogásolta, hogy a tüntetésen elhangzottakat bírálta a kínai nagykövet.

 

Kína budapesti nagykövetsége szerint a szombati demonstráción hazugságok és hamis információk hangzottak el. Mint közleményükben írták: a megmozdulás durva beavatkozás Kína belügyeibe, ami szabotálja a két nép baráti együttműködését. A konzulátus azt is kiemelte, hogy Kína az „egész emberiség számára fenntartja a béke, a fejlődés, a tisztesség, az igazságosság, a demokrácia és a szabadság közös értékeit”, ezért szerintük különböznek „egyes magyar politikusok hazugságokon és hamis információkon alapuló” értékeitől.

 

Burány Sándor kínaiakon való viccelődése azért is érthetetlen, ugyanis még MSZP színeiben, regnáló hatalmi pozíciójából még támogatta a kínai-magyar együttműködést. 2003-ban még úgy vélekedtek: „Kína ma fontos, de egyre fontosabb lesz az elkövetkező évtizedekben.” Néhány évvel később Gyurcsány Ferenc olyan megállapodást forszírozott, hogy a kínai diákok magyarországi tanulásáért cserébe kínai tőkéből Magyarországon építenének kollégiumot. Úgy tűnik, a következetesség a baloldalon kevésbé ismert fogalom.

 

Főkép: origo.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.