2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút

Főoldal>Közülünk>Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
 
Írta: Szerk.
2018. március 02. 19:08
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy nappal a lakás átvétele után bútorokat vitt és a takarításban is segített a szívbeteg Bozsó Gyulának kollégáival Dódity Gabriella önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) aki közösségi oldalán köszönte meg mindenkinek a segítséget, és sajnálatát fejezte ki, hogy a nyilvánosság ereje kellett ahhoz, hogy az önkormányzat tegyen valamit a súlyos beteg fiú túléléséért. A szívátültetésre váró 23 éves fiú a lakásnak köszönhetően jövő héten már fel is kerülhet a szívtranszplantációs listára.

Amióta Dódity Gabriella tudomást szerzett Bozsó Gyula helyzetéről, mindenben támogatta a fiút, és ahogy ígérte, az új lakás berendezésében is segít neki. Így ma megvették az új ágyat, amelyet egy korábban, a kispesti KDNP által felajánlott hűtővel együtt kollégái, Fekete Márk, Einhorn Tamás és Song Simon segítségével el is vittek a fiúnak a lakásba, ahol a takarításból is kivették a részüket.

A kispesti Segítő Kéz Gondozó Szolgálat által hozott bútorok elrendezésében is közreműködtek.  Felmérték, hogy mire lenne még szüksége Gyulának az új életéhez: egy porszívó és egy kisméretű mosógép hiányzik még, amelyek beszerzéséhez a képviselő a közösségi oldalán kért segítséget. Dódity  Gabriella korábban gyűjtést is szervezett a fiúnak, az ebből összegyűlt 170 ezer forintot is átadta már Gyulának.

Mint ismert, a képviselő, amint tudomást szerzett az esetről, azonnal a családhoz sietett és Facebook oldalán számolt be Bozsó Gyula kálváriájáról. Egyúttal azonnali intézkedésre szólította fel Gajda Péter polgármestert, és Vinczek György alpolgármestert, hogy utaljanak ki egy krízislakást Gyulának. A fiú ugyanis évek óta nem kerülhetett fel a szívtranszplantációs listára, mivel lakhatási körülményei nem alkalmasak steril szoba kialakítására, amelyre a műtét utáni lábadozáshoz szükség van. 

Az önkormányzatnál tavaly azt javasolták a családnak, hogy pályázzanak szociális bérlakásra, holott köztudott, ezen a pályázaton általában néhány lakásra több száz a jelentkező. Nem hatott meg senkit a helyzetük, pályázatukat nem fogadták el. Közben a Kardiológiai Intézet kongatta a vészharangokat, mert a fiú állapota súlyosbodott, ezért mielőbbi transzplantációra volna szükség.

Dódity Gabriella posztja után felgyorsultak az események: másnap ígéretet tett a városvezetés, hogy Gyula megkapja a lakást, amelyet az önkormányzat fel is újít. Ez meg is történt, így Gyula tegnap átvehette a kulcsokat, és várhatóan már jövő héten felkerülhet a transzplantációs listára, hiszen a lábadozásához szükséges feltételek így már adottak.

- Köszönöm mindenkinek, aki segítette Gyula ügyét. Sokan hívnak, írnak és köszönik, ha én nem vagyok, nincs lakás. Én is sajnálom, de tény: a nyilvánosság ereje kellett ahhoz, hogy az önkormányzat végre megfelelő módon segítsen egy szívátülterésre váró fiún - írta posztjában Dódity Gabriella. 

1 Hozzászólás
1.János2018. március 05., hétfő 20:41:06
Egy irás egy kicsit más szemszögből:
Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejlesztéspolitikai tanácsnoka azzal froclizta Gajda Péter polgármestert, aki megnézte az Eötvös utcában lévő lakás felújítását, hogy annak ellenére fényképeztetgeti magát a súlyosan szívbeteg fiatalemberrel, hogy csak késlekedve intézkedett a fiú ügyében, pedig a fiatalembernek az élete múlik most azon, hogy rendezett körülmények közé kerülhessen és mihamarabb elvégezhessék rajta az életmentő szívátültetést. És most, a Kispest.infón sok-sok képpel, a jótevők részletes név szerinti és párthovatartozásának felsorolásával Dódity Gabriella, aki fennhangon hirdeti, hogy neki, alig néhány nap alatt sikerült elintéznie azt, amit az önkormányzat munkatársainak nem, megmentőként, jó tündérként tetszeleg a fiatalemberrel, aki tegnapelőtt már átvehette a a felújított lakás kulcsait a Vaműsz igazgatójától, Kránitz Krisztiántól.
Képviselőasszony! Ha valakinek van köze a felújítás elintézéséhez, a bérleti szerződés kijárásához az Vinczek György alpolgármester, aki kezdettől fogva szívén viseli a fiatalember és az édesanyja sorsát. Ja, és annak a sok névtelen adományozónak, akik elmentek a Mágnes Színház jótékonysági koncertjére, amelyet az önkormányzat közalapítványa, a Kispesti Rászorultak Megsegítésre Közalapítvány munkatársai, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum és a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat szakemberei, valamint a fiatalember egykori iskolája, az Ady iskola szervezett, támogatott.
Képviselőaszony és kormánypárti frakciója ott volt ezen? Miért van szükség különutas akciózásra, miért nem lehet egy ilyen ügyben egyfelé haladni? Miért az a fontos, ki mondta, ki kezdeményezte, ha tényleg az ügy a fontos?
Képviselőasszony, csak kérdezzük: hol van ilyenkor a polgári öntudat, a keresztény együttérzés, önzetlenség, a névtelen segítőkészség, a nagylelkűség? Nem veszi észre, hogy ez a történet kezd egy modern abszurd drámához hasonlítani, egy afféle kispesti kaukázusi krétakörhöz, ahol két oldalról húzzák a „szeretett” gyermeket.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.