2019. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Célegyenesben a KÖKI melletti kiserdő rendbetétele

Főoldal>Közérdekű>Célegyenesben a KÖKI melletti kiserdő rendbetétele
 
Írta: Szerk.
2018. december 01. 15:18
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fél évvel a tervek bemutatása után végre megszülethet a szándéknyilatkozat Kispest Önkormányzata és a terület tulajdonosa, a Pilisi Parkerdő Zrt. között az úgynevezett Kúttói erdősáv rendbetételére. Az elhagyatott kiserdő szabadidőparkká alakítását dr. György István választókerületi elnök és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezték az erdőgazdaságnál, így a környéken élők legnagyobb örömére várhatóan már jövő évben elkezdődhetnek a munkálatok.

Évek óta azon dolgozik a Fidesz-KDNP frakció, hogy a Sibrik-felüljáró melletti, Víztorony utca irányába húzódó Kúttói erdősávot rendbe tegyék. A terület ugyanis elhanyagolt, a nejlonokkal és rongyokkal borított, fából összetákolt „kunyhókban” hajléktalanok élnek. Dódity Gabriella többször is járt kint az erdőben, az egyik hajléktalannak vonatjegyet is vett, mert vidéki rokonoknál szeretett volna új életet kezdeni. A Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Központ segítségével pedig a hajléktalanokkal élő kutyákról és cicákról gondoskodott. Az áldatlan állapotok miatt a környéken egyre több volt a panasz.

 

 

Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság szakértője, a terület körzetfelelőse már 2014-ben javasolta, hogy újra a közösséget szolgáló, kulturált, szabadidős tevékenységre is alkalmas erdővé kellene alakítani a területet.

 

 

Korábban Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) 2016-ban, egy Gajda Péter (MSZP) polgármesterrel közös előterjesztésben tett javaslatot arra, hogyan alakítsák sportparkká a területet. Az akkor kiírt minisztériumi pályázaton azonban csak önkormányzati területtel lehetett indulni, így le kellett tenni erről az elképzelésről. Helyette a Csokonai utcai területtel pályázott sikeresen az önkormányzat sport-és szabadidőpark kialakítására a minisztériumnál, amelynek kialakítását a jövő évben megkezdi a Nemzeti Sportközpontok.

Ezután kereste fel Dódity Gabriella és dr. György István választókerületi elnök a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt-t annak érdekében, hogy az erdő megújításáról kezdjék meg az egyeztetéseket, amelynek eredményeképpen 2018 februárjában létrejött az első találkozó, és elkezdődhetett a tervezés. Nyáron már el is fogadták az egyik koncepciótervet, amelyhez Dódity Gabriella és Vidra Zoltán kikérték a lakók véleményét is. A tervek szerint murva és fenyőkéreg burkolatú járdák kötik majd össze a területen létesítendő szabadidős, valamint sportolásra alkalmas részeket. Lesz futókör, akadálypályás kutyafuttató, játszótér a kicsiknek és közösségi terek. De a pihenésre vágyókra is gondoltak, hiszen – az erdő hangulatához illő – rönkfa bútorokat, asztalokat, ülőkéket is elhelyeznek. A megállapodás szerint Kispest 20 millió forint támogatást biztosít a munkálatokhoz.

 

 

- Nagyon örülök, hogy megújulhat a kiserdő, az önkormányzat is belátta, lépni kell a kiserdő rendbetétele kapcsán. Bízom benne, hogy a szándéknyilatkozat aláírása után rövid időn belül megkezdődhetnek a munkálatok, és végre visszakaphatják a Felső-Kispesten élők ezt a területet, ahol megfelelő körülmények között tölthetik majd a szabadidejüket – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-től, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítása során lehetőség szerint tervezzenek egy zajvédő falat is az erdő mellé.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.