2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Célegyenesben a KÖKI melletti szabadidőpark kialakítása

Főoldal>Közérdekű>Célegyenesben a KÖKI melletti szabadidőpark kialakítása
 
Írta: Szerk.
2019. július 09. 10:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Aki mostanában a KÖKI melletti úgynevezett Kúttói erdő közelében jár, már láthatja a sétaút-hálózatot, néhány játékot, a futópálya alapjait és a kutyafuttató eszközeit is. A munkálatokat idén februárban kezdték meg, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-nél a terület megújítását. A tervek elkészültek, amelyekhez Vidra Zoltánnal felmérték a lakók igényeit is. A munkálatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportállamtitkársága 10 millió forinttal támogatja, így az eredeti terveknek megfelelően tudják kialakítani a parkot.
A pihenésre és a szabadidő hasznos eltöltésére tökéletesen alkalmas szabadidőparkot alakítanak ki a korábban hajléktalanok által lakott, elhanyagolt, koszos, szeméttel teli erdő területén. Dódity Gabriella és Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat sportbizottságának tagja, a körzet felelőse kikérte a lakók véleményét is a tervek elkészítése előtt.
Tekintse meg galériánkat a készülő szabadidőparkról
 
Több megbeszélésre is sor került a város vezetésével, képviselőkkel, a hivatal szakirodájának, valamint a Pilisi Parkerdő munkatársaival, mire véglegesítették a terveket. Végül a kerület költségvetésében 20 millió forintot különítettek el a feladatra, amelyhez Dódity Gabriella kezdeményezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma további 10 millió forintos plusz támogatást biztosított. Ennek köszönhetően pingpongasztallal és tollaslabdapályával
kiegészített park várja majd a kispestieket, amelyben az 500 méteres futókör mellett lesz kutyafuttató, erdei játszótér és kihelyezett sporteszközök is. Tekintettel arra, hogy a szabadidőpark egy nagy forgalmú út mellett húzódik, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztése kapcsán gondoskodjanak az erdő mellett zajvédő fal építéséről, valamint a Derkovits utca tehermentesítéséről is, erről személyesen is egyeztettek korábban a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével is.
Vidra 
Zoltán elmondta: régóta lobbizott az erdő megújításáért, ezért örül, hogy hosszú évek után végre sikerül visszaadni a kispestieknek ezt a területet is, és méltó körülmények között tölthetik a mindennapjaikat a környéken élők.
Fotók: Facebook
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.