2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Családi hétvége Wekerlén

Főoldal>Közélet>Családi hétvége Wekerlén
 
Írta: Pászti András
2013. május 28. 16:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Végeláthatatlanul hosszú mezőny futotta körbe a Wekerletelepet a XI. Székelykapu Futás alkalmából. A 4,2 kilométeres futást a IX. Székelykapu Napok rendezvénysorozat részeként tartották meg. A kirakodó vásárral, színpadi előadásokkal, játékokkal és rengeteg hasznos tudnivalóval fűszerezett hétvégi programsorozat alaposan megmozgatott kicsiket és nagyokat a Kós Károly téren.

Idén az eddigieknél is változatosabb programok fogadták a Wekerletelep főterére látogatókat a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület, a Wekerlei Társaskör és wekerlei önkéntesek által rendezett IX. Wekerlei Székelykapu Napok két és fél napos rendezvénysorozatán.  Pénteken az 1956 óta működő Innsbrucki Magyar Házat bemutató kiállítás megnyitója, majd délután a wekerlei Szent József Kórus templomi koncertje indította a hétvégét, majd szombaton a „Tied a színpad” keretében léptek fel wekerlei kicsik és nagyok: népdal- és tánc, modern táncok, thai-chi és még sok egyéb formáció mutatkozott be.   A programot egész napos kirakodóvásár, valamint kézműves foglalkozások gazdagították a wekerlei óvodák és iskolák, illetve a Wekerlei Kultúrház sátraiban.  A látogatók megismerkedhettek a komposztálás rejtelmeivel, az épületszigeteléssel kapcsolatos tudnivalókkal, mindemellett a Wekerlei Munkás Szent József Plébánia közössége és a Wekerlei Polgári Egyesület is készült programokkal, sőt még nyelviskola és szépségszalon is tartott foglalkozásokat. A Wekerletelep történetével és különleges épületeivel pedig kellemes lovaskocsikázás közben lehetett megismerkedni, ahol a WTE szakértői segítségével kaphattunk betekintést a több mint százéves városrész érdekességeibe, titkaiba.

 

A falunap és a másnapi futóverseny megrendezését több mint háromszáz önkéntes segítette – köztük Lazányi Ferenc önkormányzati képviselő a Kós Károly téri nagyszínpad szerelésében vett részt.

 

 

A vasárnapi XI. Wekerlei Székelykapu Futáson a 4,2 kilométeres távnak csaknem 380-an vágtak neki, ami rekordnak számít az immár komoly hagyománnyal rendelkező rendezvény történetében. Az érmeket a különböző korosztályok győzteseinek Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője, Ékes Gábor és Vinczek György alpolgármesterek, Somlói Judit, a Wekerlei Társaskör, Romhányi András a Magyar Kollégium és Romhányiné Kovács Judit a Wekerlei Futóklub vezetője, illetve Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő adták át . Délután a Wekerlei Pikniken résztvevők népesítették be a főteret.

 

Az önkormányzat idén először egymillió forinttal támogatta a Wekerle tavaszi nagyrendezvényét, – tudtuk meg Ékes Gábor alpolgármestertől, wekerlei önkormányzati képviselőtől. „A rendezvény töretlen sikere ­– véleményem szerint – abból fakad, hogy helyi lokálpatrióták kezdeményezésre a helyi közösségek tagjai szervezik saját erejükből. Wekerlei civil szervezetek, családok, önkéntesek, itt élő művészek álmodják meg évről évre és szervezik hosszú hónapokon át. Aki csak teheti, megpróbál valamivel hozzájárulni ehhez a színes, családias hangulatú rendezvényhez”.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.