2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Családi programok hétvégéje

Főoldal>Közélet>Családi programok hétvégéje
 
Írta: Szerk.
2015. június 02. 10:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, melynek alkalmából számos programon vehettek részt az érdeklődök. Wekerlén a XI. Székelykapu Napok kínáltak gazdag programot a családoknak, a lakótelepen pedig a központi játszótérre szerveztek szórakoztató időtöltést a kispestieknek.

Az idei alkalommal is a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE), a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület és a Wekerlei Futóklub szervezetésében rendezték meg a XI. Wekerlei Székelykapu Napokat. Pénteken a WTE pincegalériájában Fazekas Csaba, Romhányi András és dr. Toldy Miklós kiállításának megnyitójával vette kezdetét a három napos rendezvény. Az est zárásaként, a kispesti kórusok nagyszabású koncerttel tisztelegtek id. Somorjai József zenepedagógus emléke előtt.

 

Szombaton délelőtt Tiéd a színpad! címmel a kerületi óvodák, iskolák és művészeti csoportok előadásait tekinthették meg az érdeklődök, délutántól pedig számos fellépő mutatta be tehetségét a nagyérdeműnek, köztük a Kispesti AMI Fúvózenekara, a Vonzart Táncegyüttes, Fórizs Olivér és együttese, valamint a Retroleum Zenekar is. A színpadi előadásokon kívül az egész téren színes programokkal játékos és kézműves foglalkozásokkal szórakoztatták a gyerekeket. Nagy sikere volt állatsimogatónak és póni lovaglásnak is. A hagyományokhoz híven a vasárnap rendezték meg a Székelykapu futást, melyen minden korosztály képviseltette magát, az egészen fiataltól a seniorig. A futáson több mint 500 lelkes futó vett részt.

 

Délután a Wekerlei Piknik keretében többek között részt vett a Wekerlei Szent József Római Katolikus Plébánia közösség tagjai mellett, Ékes Gábor és Lazányi Ferenc Fidesz-KDNP-s képviselők készítették az agapéra a szendvicseket. – Ékes Gábor képviselőtársammal minden évben aktívan részt veszünk a Székelykapu Napok előkészületeiben, mert fontosnak tartjuk az immár XI. alkalommal hagyományteremtő és közösségépítő szándékkal rendezett programsorozatot. Úgy gondolom a mi feladatunk, hogy minél több támogatást tudjunk biztosítani az ilyen és ehhez hasonló rendezvények megvalósításához – mondta el lapunknak Lazányi.

 

Akik a kerület központi játszóterére látogattak ki, szintén számos foglalkozás közül válogathattak. Koncert, légvár, kézműves foglalkozás, vattacukor árus és lufit hajtogató bohóc is várta a gyerekeket.

 

A képre kattintva galéria nyílik

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.