2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Dr. György István és Póka Egon: Egy húron pendülünk!

Főoldal>Kedvcsináló>Dr. György István és Póka Egon: Egy húron pendülünk!
 
Írta: Szerk.
2017. november 28. 11:39
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hetedik alkalommal zenél együtt dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja Póka Egonnal, a Kőbányai Zenei Stúdió társalapítójával az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncerten december 1-jén 19 órától a KÖSZI-ben (X. Előd utca 1.). A koncertsorozat eddig közel 15 millió forintot gyűjtött össze a Kispesten és Kőbányán élő rászorulók javára. Ebből az alkalomból ültünk le beszélgetni velük.

A jótékonysági koncertetek immár hagyomány Kőbányán, de hogyan indult? 
GYI: Gimnazista koromban kezdtem el gitározni, előtte zongoráztam, énekelni mindig is szerettem. A zene folyamatosan jelen volt és van az életemben. Amikor 2010 után főpolgármester-helyettes lettem, akkori kollégám, Dódity Gabriella állt elő az ötlettel, hogy a zenélést, a koncertet kössük össze a jótékonysággal.

 

Hogyan és hol talált egymásra a polgármester és a zenész? 
GYI:
Az 1990-ben lettem Kőbánya polgármestere, Egon pedig a képviselő-testület tagja volt. A barátságunk ekkor köttetett. Ő vetette fel a közös zenélés és a képviselő-testületi zenekar ötletét, akik között ott volt Révész Máriusz és Egon tanítványai is.
PE: A rendszerváltozás után már ismertem jó pár fideszes srácot: Orbán Viktort, Deutsch Tomit, akik jártak a Hobo Blues Band bulikra. Aztán felkértek, hogy legyek képviselő. A többi már ismert: Istvánnal az első pillanattól kezdve szimpatizáltunk egymással, és jókat zenéltünk régen az „önkormányzati zenekarban”, most pedig a koncertsorozaton is.

 

A jótékonysági koncert ismét összehozta a régi barátokat…?
GYI:
A jótékonysági kezdeményezéshez örömmel csatlakozott Egon és zenekara, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel a Póka Egon Experience is. Állandó közreműködő még Sipeki Zoltán, aki Zorán gitárosa, de gyakran feltűnik a színpadon dr. Gyimesi László, Fekete-Kovács Kornél, Benkő László és Egon tehetséges tanítványai is. Igazi, profi, kis csapat ez! Örömzenélés egy jó és nemes célért.
PE: Hetedik alkalommal állunk egy színpadra közösen. Mindenki arcán látni a boldogságot, jó együtt repülni. István szerénykedik, pedig nincs miért, lehet, hogy hozzánk képest hobbigitáros, de a produkcióval nem szégyenkezünk.

 

Milyen szerepet játszik a zene az életetekben?
GYI:
A gimnáziumban már volt zenekarom a barátaimmal, de főként saját szórakoztatásra játszottunk. Aztán bekerültem az iskola zenekarába, ahol olyan emberek is játszottak, mint a későbbi Fonográf tagja, Barta Tibor. Később a főiskolán a baráti társaságban került elő a gitár, és ezt követte a kőbányai polgármesterségem időszakában az önkormányzati zenélés is.
PE: Idealista és tanár vagyok. A zeneiskola kicsit olyan számomra, mint egy skanzen: a régi idők dalainak, legendás muzsikusok emlékének őrzője. Ahogy ez a koncert, a tanítás is a gyerekekről szól. Fontos, hogy tovább adjuk a tapasztatainkat az utódoknak. Erre kiváló terepet ad az iskola, amelyet, mint minden jó ügyet, alapításától kezdve mindig is támogatott István.

 

Dr. György István és Póka Egon mindenkit szeretettel vár most pénteken, azaz 2017. december 1-én 19 órától a KÖSZI-ben (X. Előd utca 1.)!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.