2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elfogadták a költségvetést

Főoldal>Közélet>Elfogadták a költségvetést
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. március 08. 14:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívüli ülést tartott Kispest képviselő-testülete március 7-én a polgármesteri hivatal Dísztermében. Az ülésen a döntéshozók legfontosabb feladata a 2012. évi költségvetés elfogadása volt.

Kompromisszumos költségvetést fogadott el a 2012-es évre Kispest képviselő-testülete. Gajda Péter polgármester a költségvetés értékelésénél kifejtette, a kevesebb állami támogatás következtében a korábbi évek nullszaldójához képest tavaly 700 millió forintos hiánnyal zárt a kerület, s ez megérződik a most elfogadott keretszámokon is. Ékes Gábor alpolgármester az értékelést kiegészítette azzal az információval, hogy a 2010-es évből 650 millió forintos kifizetetlen kötelezettségállományt hozott át a kerület 2011-re, így a hiány oka elsősorban ebben keresendő. A polgármester által említett állami támogatás mértékének csökkenése valós probléma, de az mindössze kb. 260 millió Forintot jelent (200 millió Forint iparűzési adó és 60 millió Forint SzJA elmaradás) Az alpolgármester lapunknak a témához azt is hozzáfűzte, bár a most elfogadott költségvetés jónak nem mondható,- ezt mindenki érzi -, a működés szempontjából a jelen helyzetben mégis elengedhetetlen volt, hogy meghozzák a döntést. „Bízom abban, hogy az idei költségvetés szűkössége átmeneti, s ha sikerül ledolgoznunk a 2012-es évben a hiány nagy részét, akkor jövőre már könnyebben lélegezhetünk” – adott reményének hangot Ékes Gábor.

 

Döntött a képviselő-testület a kispesti mentőállomás ideiglenes átköltöztetéséről. Ennek értelmében, amíg zajlik a Kossuth Lajos utcai állomás felújítása, addig a mentők a Hunyadi utcai telephelyen működnek tovább.

Európai Uniós pályázat keretében nyílik mód az Arany Óvoda csoportszobáinak bővítésére. Az elnyerhető maximum 200 millió forintos támogatáshoz az önkormányzatnak 5% önerőt kell hozzátennie, az ülésen a testület döntött az ehhez szükséges 10 millió forint elkülönítéséről.

Megszavazták a képviselők, hogy az önkormányzat megállapodást kössön a Városi Kertek Közhasznú Egyesülettel közterület használatba adásáról. Ezzel lehetővé vált, hogy a Bem utca-Irányi utca sarkán található zöldfelületen közösségi kert épülhessen.

Lazányi Ferenc Fidesz-KDNP-s képviselő önálló indítványt nyújtott be a testületnek, melyben annak megvizsgálását javasolta, hogy a testület ügyiratainak papíralapú előállítását jelentősen csökkenteni, akár megszüntetni is lehessen. Lazányi Ferenc szeretné elérni, hogy a jövőben papír helyett elektronikus alapon kapják meg az előterjesztéseket és a döntésekhez szükséges szakmai anyagokat a képviselők.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.