2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elindult a testületi munka

Főoldal>Közélet>Elindult a testületi munka
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 21. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megtartotta idei első testületi ülését a kerület önkormányzata, melyen többek között a forrásmegosztásról, óvodavezetői pályázatról és a Kispest név használatáról is döntöttek.

Első napirendként úgy határoztak a képviselők, hogy a jövőben az önkormányzat rendes testületi üléseit minden hónap harmadik csütörtökén 13 órára kell összehívni. Egyhangúlag elfogadta a testület a 2011. évi költségvetés módosítását.
Akár kártérítési perben is védeni kívánja az önkormányzat vagyoni érdekét dr. Lélfai Koppány (Fidesz-KDNP), önkormányzati képviselő. A testület korábban döntött arról, hogy él elővásárlási jogával egy piaci üzlethelységre vonatkozóan. Az adásvételi szerződés előkészítés során azonban kiderült, hogy az ingatlan olyan joggal terhelt, amely már az önkormányzat érdekeinek nem felelt meg, így elállt az adásvételi szerződés megkötésétől. Dr. Lélfai Koppány most azt javasolta, hogy vizsgálja meg a kerület annak lehetőségét, hogy polgári peres úton kártérítést követeljen a kerület az ügyben.
Tárgyalta a kerület az idei forrásmegosztásról szóló fővárosi rendelet tervezetét. A fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételekből a fővárosi önkormányzatot 47 %, a kerületi önkormányzatokat együttesen 53 % részesedés illeti meg. A tervezet szerint több mint 3,7 milliárd forint illeti majd meg Kispestet.
Beolvadt a Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft.-be a Kispesti Garázs és Parkoló Üzemeltető Kft., mert a céget az önkormányzat jogutódlással megszüntette, valamint elfogadta a testület a Kispest Kertvárosi Közösségi Egyesület névhasználati kérelmét is.
Növekedett a Csillagfény Bölcsőde uniós pályázatának önrésze a képviselők döntése alapján. Eredményes pályázat esetén csoportszobákkal és napkollektorral is bővülhet az intézmény.
Vezetői pályázatról is döntöttek a képviselők, Kovácsné Halász Éva lett a Bóbita Óvoda igazgatója idén február 1-jétől 2016. július 31-ig.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.