2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.751e742586e3.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bd0394f1a7f9.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.4d9fdb11ea62.jpg]

Eljött a színvallás momentuma Kispesten is?

Főoldal>Közélet>Eljött a színvallás momentuma Kispesten is?
 
Írta: Szerk.
2019. november 06. 16:29
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába gyűrűzik tovább a botrány, amelyet az MSZP-ből kizárt Lackner Csabáról kiszivárgó kép- és hangfelvételek robbantottak ki, amelyeken súlyos korrupciógyanúba keveri maga mellett Gajda Pétert, Kránitz Krisztiánt, Somogyi Lászlóné volt férjét, a kispesti Momentumot és politikusát, Paróczai Anikót ez láthatólag nem zavarja, ők ugyanis úgy tűnik, megelégednek azzal, ha Lackner Csaba viszi el az egész balhét. Vagy ez nem is olyan fontos?Hiába gyűrűzik tovább a botrány, amelyet az MSZP-ből kizárt Lackner Csabáról kiszivárgó kép- és hangfelvételek robbantottak ki, amelyeken súlyos korrupciógyanúba keveri maga mellett Gajda Pétert, Kránitz Krisztiánt, Somogyi Lászlóné volt férjét, a kispesti Momentumot és politikusát, Paróczai Anikót ez láthatólag nem zavarja, ők ugyanis úgy tűnik, megelégednek azzal, ha Lackner Csaba viszi el az egész balhét. Vagy ez nem is olyan fontos? Hiszen az erre vonatkozó bejegyzésüket néhány óra után eltávolították a közösségi oldalukról.

Úgy látszik, a korrupció ellen heves harcot hirdető Momentum kispesti alapszervezete is Lackner Csabával (ex-MSZP) akarja elvitetni azt a korrupciós botrányt, amely az önkormányzati választás előtt robbant ki a korábbi szocialista politikusról kiszivárgott kép- és hangfelvételek miatt. Ezeken a felvételeken a szocialista pártból azóta kizárt Lackner Csaba – aki a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd szövetség tagjaként nyert ismét önkormányzati képviselői mandátumot – részletesen mesélt a kispesti baloldal súlyos korrupciógyanús ügyeiről, a beszélgetések közben többször megemlíti Gajda Péter polgármestert, a korábbi szocialista képviselő Kránitz Krisztiánt, aki a vagyonkezelő vezetője jelenleg is, a szintén MSZP-s képviselő Somogyi Lászlóné vállalkozó férjét.

 

„Felkészül: Lackner Csaba” – a kerületi Momentum ezzel a kommentárral osztotta meg közösségi oldalán Borkai Zsolt győri polgármester lemondásának hírét, amelyet azóta el is távolítottak. A kérdés az, hogy a harcosan a korrupció ellen küzdő párt Kispesten egyéni önkormányzati képviselői mandátumot szerzett politikusa, Paróczai Anikó hogyan viszonyul ahhoz a csapathoz, amely több tagjáról Lackner Csaba súlyosan korrupciógyanús kijelentést tett, a pénzeiket például ingatlanokba fektető kispesti baloldali politikusokról? A „Mr. 40 százalékként” emlegetett Kránitz Krisztiánról, aki legutóbb Spanyolországban vásárolt luxusingatlant, Somogyi Lászlónéról, akinek – milliárdos nagyságrendű önkormányzati megbízásokkal kitömött – volt férje az Egyesült Államokban, Miamiban vásárolt házat. Ebben a botrányban ugyanis ők is érintettek a hangfelvételek szerint, nem csak a felvételen „mesélő” Lackner Csaba, akivel egyébként szintén egy csapatban nyert képviselői megbízatást a kispesti momentumos politikus, de a többi – a hangfelvételek szerinti – érintettel továbbra is egy közösségbe tartozik.  További kérdést vet fel, hogy miért távolították el ezt a bejegyzést a közösségi oldalukról? Mégsem értenek egyet a párt vezetőinek és prominenseinek a Lackner Csabát elítélő véleményével? Netán a kispesti baloldali szövetségeseik – akik közé tartoznak a hangfelvételen Lackner által megemlített szereplők – nyomására törölték?

 

FRISSÍTÉS - Módosított tartalommal újra kitette a kispesti Momentum a korábban eltüntetett bejegyzést

Néhány órával az eredeti, "Felkészül: Lackner Csaba" bevezetésű bejegyés törlését követően, "Felkészül minden korrupt politikus!" kommentárral újra megosztotta az elmlített tartalmat:

 

Nem zörög a haraszt?

Az önkormányzati választást megelőzően az MSZP-hez hasonlóan Gajda Péter is a tagadást választotta a kirobbant botránnyal kapcsolatban: sem képben, sem hangban nem ismerte fel Lackner Csabát, a felvételeket pedig manipuláltnak nevezte. A választást követően azonban megváltozott a helyzet: az MSZP budapesti vezetése – Gajda Péterrel és a párt kispesti szervezetével egyetértésben – az MSZP-ből való kilépésre és mandátumának visszaadására szólították fel Lacknert. Tehát mégis ő szerepel a felvételeken? Ha emiatt változtatták meg a véleményüket, akkor mi lesz a felvételeken többször megemlített Gajda Péterrel, Kránitz Krisztiánnal, Somogyi Lászlóné volt férjével?

 

Más momentumosok szerint is elítélendő Lackner

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén Karácsony Gergely (Párbeszéd) a korábbi három helyett öt, megemelt fizetésű főpolgármester-helyettest jelölt ki, akik közül az "átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős" helyettes, a szintén momentumos Kerpel-Fronius Gábor úgy fogalmazott, ha igaz, ami a felvételeken hallható, akkor „elítéli”, és kilátásba helyezte, Gajda Péter (MSZP) polgármesterrel is fog beszélni.

 

A Momentum színeiben polgármesteri mandátumot szerző Soproni Tamás (VI. kerület) úgy fogalmazott néhány nappal a választás után a Lacknert akkor még mosdatni próbáló szocialista Harangozó Tamásnak, hogy „a felvételek alapján egyértelmű, hogy ami azokon látható és hallható, az megtörtént, ezért Lacknernek nincs helye a politikában”.

 

Ha egyértelmű, hogy a felvételeken látható és hallható dolgok megtörténtek, újból felvetődik a kérdés, hogy Paróczai Anikó (Momentum) nem érzi-e kínosan magát egy ilyen súlyos korrupciógyanúba keveredett csapatban?

 

Pesterzsébeten lépett a Momentum

A szomszédos XX. kerületben 11 nappal a választás után kilépett a Momentum az ellenzéki szövetségből azért, mert „nem tudja magáévá tenni az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát”, amelynek egyik első lépése volt a saját fizetésük megemelésének megszavazása.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.