2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Előttem az utódom

Főoldal>Közülünk>Előttem az utódom
 
Írta: Szerk.
2023. december 13. 16:54
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan gyerekei veszik át Fajt Istvántól húsboltját, a mindenki által szeretett mester ezzel 60 évet zár le az életéből. A húsbolt színvonala és jövője persze töretlen marad, az utódok ugyanis a papától tanultak. Nem véletlenül ítélték oda nekik a kerület kedvence díjat!

 

Ki ne vásárolt volna Fajt Istvántól, hiszen a minőségi áru és a mesterből áradó tisztelet szájról szájra jár ma is. Pedig üzletét több, mint fél évszázada nyitotta, ez idő alatt folyamatosan virágzott a kertvárosi hely, ahol a többi között marhát, pulykát, kacsát, sertést, borjút és saját fűszeres húskészítményeket is kapni. István azt mondja, végig dolgozta az életét, abban pedig mindent megtervezett. Lépésről-lépésre, még a gyerekei szakmai okítását is.

 

– Mindig is szerettem a hivatásomat, most úgy néz ki, hogy ez az év lesz az utolsó. A húsbolt mellett, gyerekeimmel együtt 50 tanulót neveltem ki az évtizedek alatt. Sokan máig is visszajárnak hozzám, barátságok alakultak ki. Előbb mutatták meg nekem a barátnőiket, mint a szüleiknek – meséli nevetve István.

 

 

A hagyományos Kispesten, a Vas Gereben-Nádasdy utca sarkán lévő húsboltban valóban családias a hangulat, a vásárlók közül is jó néhányan járnak ide évtizedek óta. A titok István szerint, a kölcsönös tisztelet és a minőség garanciája.

 

– Én csak olyan húst adok ki a kezemből, amit én is megennék. Nagyon jó vágóhíddal vagyunk szerződésben, de az sem mindegy, milyen takarmányon éltek az állatok. A legjobb mindig annak az állatnak a húsa, amelyik természetes eledelen élt. Mi csak ilyen húsokat veszünk és adunk el aztán. Ennek teljesen más az íze, a minősége, kevesebb a víztartalma és nagyobb az elállósága is –magyarázza a mester, akiben megbíznak a vásárlói.

 

 

– A vásárlóink tudják, hogy nálunk mire számíthatnak. Sokukkal személyes kapcsolat alakult ki. Ha el is költöznek Kispestről, ünnepkor rendre meglátogatnak. Tisztelettel, becsülettel és szeretettel állunk egymáshoz –meséli Fajt István, aki véletlenül került a szakmába, de hivatásává vált az. „Ha pedig az ember szeret valamit csinálni, akkor abban előbb utóbb jó lesz!”– mondja.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.