2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Energiatakarékos és környezetbarát karácsony az Europarkban

Főoldal>Közülünk>Energiatakarékos és környezetbarát karácsony az Europarkban
 
Írta: Pászti András
2013. december 09. 19:03
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest és Wekerle kedvelt bevásárlóközpontja, a zöld, harmonikus és fenntartható fejlődést magáénak valló, emberléptékű bevásárlóközpont karácsonykor is a környezet védelmét és a fenntarthatóságot tartja szem előtt. A karácsonyi vásár és a hosszabb nyitva tartás mellett ingyenes adventi kézműves-foglalkozásokat is szerveznek a kicsiknek az Europarkban.

„A környezetvédelmet és a fenntarthatóságot igen komolyan vesszük, ezért azt nem átmeneti divatnak, trendnek tekintjük. Hisszük, hogy ez is része a felelősségteljes üzleti életnek.” – Nyilatkozta Schönhauer Andrea, az Europark centermenedzsere.

 

Az Europark karácsonyi dekorációját az MK Illumination álmodta meg, s a tervezéskor a tudatos anyaghasználat mellett kifejezetten ügyeltek az energiatakarékosságra is. A teljes bevásárlóközpont fényárban úszik, de a világítás összes teljesítménye nem éri el a 6700 Wattot, ami három átlagos háztartási porszívó fogyasztásának felel meg. Megdöbbentő, de a főbejárat homlokzatát 39 600 fehér LED fénypont díszíti.

 

A fények mellett a bevásárlóközpont tereinek, folyosóinak karácsonyi hangulatát több ezer, különálló díszítőelemből álló dekoráció biztosítja, melynek súlya közel 2 tonna. A felhasznált anyagok újrahasznosított és megújuló nyersanyagokból készültek, így hozzájárulnak ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

 

A hívogató karácsonyi hangulat a kicsik és nagyok szívét egyaránt megdobogtatja.

A Lurkókuckó ingyenes kézműves-foglalkozásait imádják a gyerekek. November 30-tól, az adventi időszak négy szombatján 10.00 és 15.00 között színes programok várják a kicsiket, mely során saját maguk készíthetik el az ünnepi kellékeket. A Csupa Csoda Játszóháznak köszönhetően életnagyságú mesefigurák és arcfestés teszi még vidámabbá a karácsonyi készülődést.

 

A földszinten – mint minden ünnepi időszakban – most is tematikus vásár várja a vásárlókat december 22-től. A karácsonyi díszek mellett kézműves ékszerek, illatszerek, hímzett és iparművészeti ajándéktárgyak is beszerezhetők. Az ünnepi vásárban pedig a helyi termelők megszokott, kiváló minőségű termékei kaphatók, így a karácsonyi asztalra is házi kolbász, sajt vagy lekvár kerülhet. S a fenyőfavásárláshoz mi sem illik jobban, mint a frissen sült kürtőskalács és a forralt bor illata.

 

A felnőtteket pedig az Europark új nyereményjátéka hozza lázba. Aki a földszinti hoszteszpultnál november 21. és december 22. között regisztrál, akár milliomosként is ünnepelheti a karácsonyt: december 23-án ugyanis egy millió forintot sorsol ki az Europark Ajándékutalvány formájában. Ebben érdemes részt venni! Sőt, jó tudni azt is, hogy karácsony előtt hosszabbított nyitva tartással vár mindenkit az Europark.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.