2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Erdélyi Etára emlékezünk

Főoldal>Kultúra>Erdélyi Etára emlékezünk
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 31. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Július 15-én töltötte volna be a 77. életévét a kispesti születésű Erdélyi Eta festő, grafikus, gobelinművész és iparművész. A művésznőről ez alkalomból emlékezünk meg.

Július 15-én töltötte volna be a 77. életévét a kispesti születésű Erdélyi Eta festő, grafikus, gobelinművész és iparművész. A művésznőről ez alkalomból emlékezünk meg.

 

Harmati Andrásné, született Erdélyi Eta 1934-ben született Kispesten. Tanulmányait a budapesti Iparművészeti Főiskolán végezte 1957-től 1962-ig, a következő évben pedig Nancyban képezte magát murális-gobelin szakon. 1990-ben munkája elismeréseként Munkácsy-díjjal tüntették ki, 1992-ben megkapta az Eötvös Alapítvány ösztöndíját. 1996-ban a szombathelyi Fal- és Tértextil Biennálé fődíját vitte el, 2003-ban pedig megnyerte a Balatoni Tárlat fődíját. Tagja volt a Belvárosi Művészek Társaságának és a Magyar Festők Társaságának is.

1964-től szerepelt hazai és külföldi csoportos kiállításokon. 1971-től rendszeresen a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a Palme Házban jelentkezett csoportos tárlatokon. Egyéni kiállítása volt a Műcsarnokban, Hamburgban, Varsóban, Budapesten és Győrben. Több középületben láthatók nagyméretű murális munkái, többek közt Helsinkiben, a Kekkonen-gyűjteményben, több minisztériumban és magyar nagykövetségen. Művei találhatók a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében és a székesfehérvári múzeumban is.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.