2020. november 01., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

EU-s pénzből bővülhet az Arany Óvoda

Főoldal>Közélet>EU-s pénzből bővülhet az Arany Óvoda
 
Írta: Pászti András
2013. február 15. 13:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három csoportszobával és új játékokkal gyarapodhat az Arany Óvoda, amelyet a kétszáz millió forintos beruházás részeként takarékos, megújuló energiaforrásokkal működő fűtéssel is ellátnak.

 

Megérkezett a minisztérium támogató levele az Arany János utcai óvoda felújításához és bővítéséhez januárban. Eszerint a Széchenyi Tervnek köszönhetően a kétszáz millió forintból megvalósuló fejlesztésből több mint 190 millió forintot áll az Európai Unió, ami 95 százalékos támogatást jelent. A fennmaradó tízmillió forintot a Kispesti Önkormányzat teremti elő a bővítéshez.

 

A jelenlegi hat mellé három új csoportszoba épül az elfogadott pályázat szerint, de új előadótermet is létrehoznak majd az óvodában. A gyerekek legnagyobb örömére a kert is megszépül, ahol új játékokat helyeznek el, emellett bővül a sószoba, megújulnak az óvodai eszközök és a kiszolgáló helyiségek is. Az épület kapacitását egy új szint építésével bővítik, a tetőn pedig napkollektorokat helyeznek el, így a jelenlegi pazarló fűtés szerepét korszerű, takarékos és környezetbarát rendszer veszi át. Az óvoda a fejlesztésnek köszönhetően akadálymentessé válik.

„Nemcsak a zsúfoltságon tudunk enyhíteni a beruházással, hanem az is célunk volt, hogy a gyerekek számára szebb és jobb környezetet biztosítsunk. A kisebb rezsiköltségnek köszönhetően pedig a jövőben is több pénz jut majd eszközökre és játékokra” – árulta el dr. Kovács Bence, a fejleszésekért felelős volt alpolgármester.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.