2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Farsangi mulatság a Gyöngyszemeknek

Főoldal>Közülünk>Farsangi mulatság a Gyöngyszemeknek
 
Írta: Szerk.
2018. február 24. 15:58
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Végre teljesült az álma a kerületben élő fogyatékossággal élő fiataloknak és szüleiknek: rendezvényeket szerveznek nekik, ahol kötetlenül, előítéletek nélkül tölthetik el a szabadidejüket. A Gyöngyszemek Alapítvány ugyanis a decemberi Adventi est után ezúttal farsangi mulatságot szervezett nekik.

Ráczné Oldal Brigitta és Szabó-Geletta Katalin csak nemrég vették át a Gyöngyszemek Alapítvány vezetését, máris számos újítást vezettek be. Az első és legfontosabb, hogy teljesítették a fogyatékossággal élők és szüleik régi álmát: közösségi életet élhetnek, programokat szerveznek nekik, amelyre sajnos az önkormányzat által fenntartott Csillagok Napközi Otthonában nincs példa.

Izgatottan készültek a gondozottak a KMO-ban megtartott farsangi bálra. Volt, aki Szörnyella de Frásznak öltözött, és „eljött” Batman is, de rajtuk kívül számos izgalmas jelmezt láthattunk.

Ráczné Oldal Brigitta, az alapítvány egyik vezetője és Dódity Gabriella képviselő

 

A mulatságot Dódity Gabriella, önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) nyitotta meg, aki megköszönte Kata és Brigi áldozatos munkáját, hiszen nekik köszönhetően olyan élményekhez juthatnak a kispesti fogyatékossággal élők, amilyenre korábban nem volt lehetőségük. A képviselő beszédében kitért arra is, hogy mennyire fontosnak tarja a családok támogatását, így az önkormányzat idei költségvetésének tervezésekor módosító javaslatban ismét kérték, hogy az idősekhez hasonlóan a fogyatékossággal élőknek se kelljen fizetniük az önkormányzat nappali ellátásért az önkormányzat intézményében. Ezt azonban a baloldali városvezetés ismét leszavazta. Így Dódity Gabriella megígérte, hogy ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszik minden támogatást megadni az alapítványnak.

Az alapítvány vezetői már javában dolgoznak azon is, hogy táborozni vigyék gondozottjaikat, amelyhez a dr. György István Kőbánya és Kispest országgyűlési képviselő-jelöltjétől kapott 100 ezer forintos, valamint a Kispesti Társaskör tagjai által összegyűjtött 157 ezer forintos támogatást is erre a célra fordítják majd. Dódity Gabriella pedig megígérte, hogy az idén is megrendezésre kerülő, sukorói fogyatékossággal élők sárkányhajó kupájára is elviszik a fiatalokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.