2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Február végétől szelektíven gyűjthet Kispest

Főoldal>Közélet>Február végétől szelektíven gyűjthet Kispest
 
Írta: Pászti András
2014. február 25. 11:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Személyesen adta át a kétszázezredik szelektív gyűjtőedényt egy kispesti családnak dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese, akitől megtudtuk: február végére a kerület valamennyi háztartásába eljutnak a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer edényei. Az itt élők ekkortól már otthonukban is külön gyűjthetik a papírt, a műanyagot és a fémet, amelyet ingyenesen elszállít a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – hangsúlyozta a városvezető, s hozzátette: év végére Budapest valamennyi háztartásában környezetbarát módon, szelektíven gyűjthetjük a hulladékot.

A több mint 400ezer szelektív edény felét már kiszállította a budapesti családoknak az FKF Zrt., a kétszázezrediket személyesen dr. György István főpolgármester-helyettes adta át a kispesti Komjáti utcában élő háromgyermekes család számára pénteken. Lengyel Márta az új edények átvételekor elmondta, eddig is igyekeztek szelektíven gyűjteni a szemetet, de mostantól mindez könnyebbé válik, hiszen nem kell azt a gyűjtőszigetekre vinniük. A családban a gyerekek is környezettudatosak, a tízéves Zsófi lelkesen meg is mutatta a főpolgármester-helyettesnek, hogy ő is tudja már, hogyan kell összelapítani a műanyag palackokat. Dr. György István egy ajándékcsomaggal kedveskedett nekik.

 

Budapesten év végére lesz teljes a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, összesen 830.000 háztartásba szállítják ki az új gyűjtőedényeket a fővárosban. A házhoz menő rendszer elindulásával párhuzamosan a gyűjtőszigetek száma 930-ról 665-re csökken, az üveggyűjtő konténerek azonban sok helyen megmaradnak.

 

– Az unió által támogatott projektnek köszönhetően év végére valamennyi budapesti háztartás számára házon belül elérhetővé válik a szelektív hulladékgyűjtés, ami a nemzetközi tapasztalatok szerint hatékonyabb, mint a szigetekre épülő rendszer. A háztartások egy kék fedelű gyűjtőedényt kapnak a papírnak, és egy sárga fedelűt a műanyag és fém hulladéknak. A szolgáltatást ingyenesen biztosítjuk a budapestiek számára – mondta dr. György István. A főpolgármester-helyettes egy városi legendaként keringő tévhitet is eloszlatott: a szelektíven válogatott hulladékot nem öntik egybe, az együtt gyűjtött fém és műanyag hulladékot pedig kézzel szétválogatják a válogatóművekben. Dr. György Istvántól azt is megtudtuk: az eddigi tapasztalatok várakozáson felüliek, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés fogadtatása ugyanis kifejezetten kedvező a lakosság körében.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.