2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felújítják a Kossuth téren életveszélyessé vált épületet

Főoldal>Közélet>Felújítják a Kossuth téren életveszélyessé vált épületet
 
Írta: Szerk.
2021. április 07. 14:16
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Éveken át üresen állt és a végsőkig lepusztult a Kossuth téren álló, egykor impozáns önkormányzati ingatlan. Az épületet még 2019-ben vásárolta meg két magánszemély, akik elkezdték felújítani azt. Egyelőre nem dőlt még el, szállodát vagy lakásokat alakítanak ki benne.

Mi lesz a Kossuth téren lévő nagy házban, amelyet jelenleg felújítanak? - tette fel a kérdést Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője közösségi oldalán. A korábban önkormányzat tulajdonában lévő hatalmas házat egy magánszemély felújítási kötelezettséggel megvásárolta, s már látható, hogy a munkálatok meg is kezdődtek a Kossuth tér 23-24 szám alatti épületben.

 

- A korábban az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan éveken át üresen állt, amelynek következtében az állapota rendkívüli módon leromlott, sőt, az emeleti szinteken életveszélyessé vált. Az épületet két magánszemély vásárolta meg az önkormányzattól még 2019-ben – írta a kormánypárti képviselő. Dódity Gabriella úgy tudja, hogy az önkormányzat felújítási kötelezettséggel értékesítette az ingatlant, előzetes becslések szerinti is két milliárd forintos beruházásnak ígérkezik. A vevők feladatát jelenti a jelenlegi üzlethelyiségek felújítása, az összes nyílászáró cseréje, teljes homlokzati megújítás, az épület szerkezetének-, infrastruktúrájának, közműrendszerének és külső hőszigetelésének megújítása, teljes cseréje.

 

Elképesztő mértékben leromlott az éveken át üresen álló önkormányzati ingatlan.

 

Pontosan még nem tudni, hogy milyen funkciókat lát majd el a felújított épület. Az eredeti elképzelés szerint új étterem kialakítása mellett egy szállodát működtettek volna az ingatlanban, de a koronavírus járvány miatt elképzelhető, hogy erről a tervükről letesznek, és lakásokat alakítanak ki az épületben.

 

Az új tulajdonosok tájékoztatása szerint, az épület felső szintjei életveszélyessé váltak.

 

- Erről egyelőre nem született végleges döntés, de bármelyik lehetőség megvalósítása mellett döntenek is, a tulajdonosok célja, hogy hosszútávon saját kezelésükben maradjon az ingatlan – zárta sorait Dódity Gabriella.

 

fotó:facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.