2021. február 25., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatja a színjátékot Paróczai Anikó és a Momentum

Főoldal>Közélet>Folytatja a színjátékot Paróczai Anikó és a Momentum
 
Írta: Szerk.
2020. szeptember 02. 17:25
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közel egy év eltelt már az önkormányzati választás óta, amelynek kampányában a korrupciógyanú árnyéka vetült a momentumos Paróczai Anikó szövetségeseire, a kispesti baloldalra. Őt ez akkor láthatóan nem zavarta, hiszen mélyen hallgatott. Tíz hónappal a választás után a Momentum az LMP-vel Kránitz leváltását követeli, holott városházi információk szerint már megszületett a döntés, hogy Kránitzot menesztik. De az átláthatóságért felelős tanácsnok aláírásokat gyűjt azért az Ez a Minimum programért is, amelyet tavaly novemberben megszavaztak a képviselők, de nem hajtotta végre azt a baloldal. Paróczai ennek kapcsán is csak hallgatott.

Minden eddiginél magasabb fordulaton pörög Paróczai Anikó és a Momentum színjátszó gőzhengere a saját szövetségeseit, a kispesti baloldalt beárnyékoló Lackner Csaba (ex-MSZP) nevével fémjelzett korrupciógyanús botránnyal kapcsolatban. Most éppen a hangfelvételeken csak „Miszter 40 Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián leváltását követelte a vagyonkezelő (VAMÜSZ) éléről a botrányairól, lyukas zoknijáról és a Pókembert megszégyenítő lépcsőmászásáról hírhedt Hadházy Ákossal, és az LMP-vel közösen. Az egész performansz szépséghibájára és hiteltelenségére Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán:

 

– Álságos és képmutató ez az egész – szögezte le a képviselő, aki emlékeztetett: városházi információ szerint a döntés már megszületett, Kránitzot menesztik a VAMÜSZ éléről és Bán Zoltánt is a Közpark Kft. éléről, hiszen a baloldal a két szervezet összeolvasztásában állapodott meg. – Vagyis a Momentum és az LMP olyan dologért gyűjt aláírást, amely eldöntött tény, és a szeptember végi képviselő-testületi ülésen fogjuk tárgyalni.

 

Ezen kívül Paróczai újabb valótlanságnak tűnő állítással kábítja a kispestieket, hiszen arról is értekezett a közösségi oldalon, hogy szeptemberben „el kell fogadtatni” az „Ez A Minimum!” elnevezésű átláthatósági csomagot. A bökkenő az, hogy ezt az egyébként a Momentum által preferált csomagot a képviselő-testület már a tavaly novemberi alakuló ülésen elfogadta, azonban a baloldali városvezetés nem hajtotta végre szinte egyetlen pontját sem. Ezek közé tartozott például az is, hogy a városvezetés idei év eleji határidővel készítse elő a VAMÜSZ és az önkormányzati társaságok vezetőinek visszahívását. – Talán nem kellett volna 10 hónapon át asszisztálniuk a hallgatásukkal mindehhez – írta Dódity Gabriella.  

 

Paróczai akkor is mély hallgatásba burkolózott, amikor megvalósult Lackner Csaba egyik „jóslata” a hangfelvételről, és Gajda Péter (MSZP) polgármester saját hatáskörében, egyszemélyi döntéssel duplájára emelte Kránitz Krisztián fizetését.

 

– Természetesen abban egyetértünk az LMP-vel és a Momentummal, hogy Kránitz Krisztián méltatlanná vált a vagyonkezelő vezetésére, távozását a kispesti Fidesz és KDNP is követeli. Ezért is kértük számon Gajda Pétert, miért nem menesztették Kránitzot a vagyonkezelő éléről, hiszen a képviselő-testület tavaly novemberi döntése értelmében azt január végi határidővel meg kellett volna tenni – emlékeztettt Dódity Gabriella.

 

Nem először állít valótlanságot Paróczai Anikó

Hiába találta meg és mutatta be a Hír TV, valamint a Magyar Nemzet Kránitz eltitkolt spanyolországi luxusnyaralóját már tavaly októberben, Paróczai Anikó (Momentum) idén februárban azzal kezdett haknizni, hogy ők találták meg azt a Momentummal. De ez tavaly októberben, az önkormányzati választás kampányában láthatólag nem zavarta őt. Így kicsit értelmet nyer a viselkedése az alakuló ülésen, amikor is – frissen megválasztott átláthatósági tanácsnokként – kikérte magának, hogy rajta bárki számon kérje a kispesti baloldal, tehát az ő szövetségesei korrupciógyanús ügyeit, az ő feladata az, hogy ilyen a jövőben ne forduljon elő.

 

Fotó: Facebook, képernyőkép, szerk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.