2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda a Fidesz kottájából játszik

Főoldal>Közélet>Gajda a Fidesz kottájából játszik
 
Írta: Szerk.
2015. október 15. 12:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Veszélyes óvodaudvar rendbetétele, állatvédelmi járőrszolgálat, térfigyelő-kamerák fejlesztése, önkormányzati bérlakásállomány felmérése, vállalkozói klub – ezekkel mind a kerületi Fidesz-KDNP programjaiban, felvetéseiben, javaslataiban találkoztunk korábban, majd végül a szocialista városvezetés is elkezdett velük foglalkozni. Csontvázakat talált Gajda Péter szekrényében az ellenzék?

Bár nagy többséggel nyert éppen egy éve Gajda Péter és az MSZP-DK-Együtt-PM összeborulás a kerületben, mégis úgy tűnik, hogy a tempót a négyfős Fidesz-KDNP frakció diktálja. Most hullanak ki a harmadik ciklusát töltő Gajda szekrényéből a csontvázak, vagy csak elfogytak az ötletek? Az mindenesetre látható, hogy a kerületi ellenzék a szocialista városvezetés érzékeny pontjaira tapintott. Gajda harmadik ciklusának első évében ugyanis rendre ugyanaz a menetrend ismétlődik: politikai okokból a polgármester és a baloldali képviselők rendre leszavazzák azokat az ellenzéki javaslatokat is, amelyeket maguk is jószándékúnak és fontosnak tartanak, majd pár hónap múlva előállnak ugyanazzal, de már a saját javaslatukként feltüntetve, hogy aztán hírt adhassanak róla az évente legalább 120 millió forintot felemésztő önkormányzati kommunikációs gépezet segítségével. Az már egy másik kérdés, hogy sok minden csak hír marad, mert megvalósítás nem minden eseteben követi a sajtómegjelenéseket. A Zöld Ágacska Óvoda balesetveszélyesnek nyilvánított, használhatatlan udvaráról először Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető oldalán olvastunk, majd pár nappal később Gajda polgármester a kamerák kereszttüzében számolt be arról, hogy rendbe teszik. Hiába jelentkeztek a súlyos problémák már több mint fél évvel az ügy kirobbanása előtt, a városvezetésnek a cikkek megjelenéséig nem jutott eszébe intézkedni, sőt, ők maguk írták rá a hibabejelentőre, hogy majd tavasszal térjünk vissza rá. Csak akkor kezdett tűzoltásba a városvezetés, amikorra politikailag is kellemetlenné vált számukra az ügy. Később aztán kiderült, hogy néhol a tálalókonyhákkal, máshol a vizesblokkokkal is komoly problémák vannak. Szintén a Fidesz-KDNP frakció hívta fel a figyelmet az elöregedett térfigyelő-kamerák állapotára és időszerű megújítására januárban, amiről korábban nem szólt a fáma. A városvezetés ezután kapcsolt, és azt állították, már régóta folyik ez a munka, bár gyanús, hogy az azóta eltelt lassan háromnegyed év alatt még egy átfogó koncepciótervet sem sikerült ezzel kapcsolatban megírni. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője mutatott rá arra is, hogy az önkormányzati bérlakások egy része lakhatatlan, ezért a rászorulóknak fél éveket kell arra várni, hogy szerény, de emberi tartózkodásra alkalmas otthont kaphassanak.

 

Néhány példa, amikor Gajdáék későn

kapcsoltak:

 

 - Sokáig nem foglalkoztak azzal, hogy több óvodában aggasztó, vagy egyenesen veszélyessé vált az udvarok, az épület vagy a konyha állapota

 

 - Évekig nem foglalkoztak az egyre megbízhatatlanabbá váló térfigyelő-kamerarendszer felülvizsgálatával.

 

 - Évekig tétlenül nézték, hogy egyre több önkormányzati lakás kerül lakhatásra alkalmatlan állapotba, miközben több száz rászoruló vár lakásra.

 

 - Állatvédelmi járőrszolgálat Dódity Gabriella polgármesteri programjában szerepelt, Gajda Péterében nem.

 

 - A vállalkozói fórum megalakítását szintén Dódity programjából vehette Gajda.

 

Azóta mindössze annyi történt, hogy vad koncepciógyártásba kezdtek Gajdáék, csak hogy kommunikációs szempontból kifogják a szelet az ellenzék vitorlájából. Az egészségügyi intézetben is csak akkor vásárolt egy használt mammográf gépet az önkormányzat, miután a Fidesz-KDNP hírt adott arról, hogy a régi készülék már hosszabb ideje megbízhatatlan. A jelek szerint Gajda a saját nyolcoldalas polgármesteri programját is rövidnek találta, ezért alaposan áttanulmányozta Dódity több mint ötvenoldalas programfüzetét is, hogy némi ötletet merítsen. Elsőként az állatvédelmi járőrszolgálat gondolata tetszett meg neki, és lám, van is már ilyen Kispesten. Pedig információink szerint az állatvédők által is felvázolt ötlet már évek óta Gajda asztalán hevert, de a Fidesz felvetéséig egyáltalán nem tartotta fontosnak megvalósítani azt. A vállalkozói klub ötletét is Dódity Gabriella őszi programfüzetéből meríthette Gajda, februárban csinált is egy jó kis hagyományteremtő PR rendezvényt a KMO-ban, amelyet a Fidesz programjában szereplő szavakkal nyitott meg. – Jobban mennének a dolgok a kerületben, ha a városvezetés nem csak akkor kezdene egy problémával foglalkozni, ha már az újságok is írnak róla – vélekedett Dódity Gabriella. – A kispestiek számíthatnak ránk, mi a jövőben is fel fogjuk hívni a vezetők figyelmét a megoldásért kiáltó gondokra, és minden olyan lehetőségre, amellyel segíthetünk az itt élőknek – folytatta Dódity. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője megjegyezte: sem a térfigyelők, sem a bérlakások, sem az óvodaudvarok állapota sem egyik napról a másikra romlott ekkorát, és hiába próbálja a városvezető a korábbi alpolgármesterekre hárítani a felelősséget, a polgármestert kilenc éve Gajda Péternek hívják.

2 Hozzászólás
1.Zsoka2015. október 15., csütörtök 14:30:25
Érdeklődnék ami lesz bababörze nov 8- án a kaszinóban azt a Fidesz rendezi?
2.Gabi2015. október 16., péntek 08:30:35
A cikkhez annyit szeretnék hozzáfűzni leginkább "Édesanyaként" hogy az óvodaudvarunk felújítása (Zöld sziget- mostmár újra Bóbita) nem felújítás, ahogy elhangzott, hanem balesetelhárítás vagy épp hibaijavítások-nak lehetne feltüntetni, mert egyébiránt a kiálló betonkockák, a mászókás csúszda oldalrácsa.... ugyanúgy hagy maga után kívánnivalót, nem is beszélve a konyhánk állapotával, amivel pályázott is az önkormányzat....(ez utóbbio sajnos nem sikerült) Csak arra kérném a városvezetőket, nagy-nagy szeretettel, hogy Minket szülőket nem érdekel ki-mit ígér, miből.... Ez, sőt az összes kisdedóvó intézmény közös ügy kellene, hogy legyen, és legalább olyan fontos, mint egy kommunikáció, vagy az Arany óvoda, ahol minden apró szögig fel van újítva, holott bőven lett volna igény a többi óvoda újítására, szintentartására is.... Természetesen sok a gyerek, és kellet ez is, de súlyozni kellett volna, mi a fontosabb, intéznivalóbb... kérném szépen, mindannyiukat, gyermeke legtöbbünknek van és ők a legfontosabbak, tegyünk értük, tegyünk azért, hogy biztonságban nőhessenek fel, ne úgy, hogy Mi szülők örökösen harcoljunk a mindennapjaikért, Mi dobjuk össze az újításra a pénzt, támogassuk az önkormányzati óvodát, szereljünk, és vigyünk ezt-azt...stb. hogy mehesenek a hétköznapok. Bár szívesen tesszük, mégis nem a Mi feladatunk kelleen, hogy legyen!! Köszönöm!!!!!
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.