2020. február 28., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda elbagatellizálja, hogy jogsértést követett el

Főoldal>Közérdekű>Gajda elbagatellizálja, hogy jogsértést követett el
 
Írta: Szerk.
2019. május 24. 16:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Álszent módon a kispestiek együttérzését igyekszik elnyerni Gajda Péter (MSZP) polgármester a Facebookon azért, mert állítása szerint a Kispesti Fidesz feljelentette őt egy jogsértése miatt. Lájkvadászat közben azonban azt elfelejtette megemlíteni, hogy a napokban párttársa, Lackner Csaba jelentette fel és 180 óra közmunkát, valamint 1,5 milliós „bánatpénzt” követel Dódity Gabriellától, a Kispesti Fidesz helyi elnökétől egy hozzászólása miatt, aki csak kiállt kollégája, a Kispesti Fidesz irodavezetője mellett, akire rasszista megjegyzéseket tett a helyi baloldal. Képmutatás felsőfokon.

„(…) Állampolgári bejelentés érkezett a Területi Választási Bizottsághoz, amely megállapította, Gajda ismét törvényt sértett. Felelős vezető ezen nem sopánkodik nyilvánosan hatás- és lájkvadászként a Facebookon, hiszen tudja, a jogszabályokat neki is be kell tartania – írta közösségi posztjában Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, a kispesti Fidesz elnöke, reagálva Gajda Péter tegnap megosztott posztjára, amelyben igyekezett elbagatellizálni azt a tényt, hogy ismét jogszabályt sértett, amikor az előírásokat figyelmen kívül hagyva gyártatta le, majd az arcképével ellátott plakátokkal szórta tele a kerületet. Itt jegyezzük meg, hogy feljelentést például rendőrségen szoktak tenni, ez egy bejelentés volt. 

 

Képmutatás felsőfokon

Dódity Gabriella posztjából egyébként az is kiderült, hogy miközben Gajda Péter azt állítja, a Kispesti Fidesz megint feljelentette őt, épp a kispesti baloldal, konkrétan Lackner Csaba (MSZP) képviselő napokkal ezelőtt rágalmazásért jelentette őt fel, és közmunkát, valamint 1,5 (!) milliós sérelemdíjat követel.

 

„Miközben Kispest szocialista polgármestere valótlanul azt a képet festi, a kispesti Fidesz mindig feljelenti őt, elhallgatja az igazságot, hogy épp párttársa, Lackner Csaba jelentett fel engem a napokban rágalmazásért. 180 óra közmunkát és 1,5 millió forintos sérelemdíjat követel rajtam az a baloldal, amelynek polgármestere most nyilvánosan sajnáltatja magát, és begyűjti a kispestiek együttérzését. A kispesti baloldal amúgy egy válaszom miatt jelentett fel, amelyet akkor írtam, amikor nyilvánosan gúnyolódtak, gyalázkodtak származása miatt munkatársunkon, akinek édesapja ázsiai. Szerintük megsértettem Lacknert. Szerintem meg érdemes volna magukba nézni, ők vajon mit követtek el. Jellemtelenségből ismét csillagos ötöst érdemel a kispesti baloldal.” – olvasható Dódity Gabriella közösségi oldalán.

 

Nem először gyűlik meg a baja a jogszabályokkal

Apró hibának tűnik, de mégis fontos: a jogszabály szerint a plakáton fel kellett volna tüntetnie a kiadásért felelős személy mellett a kiadót, és annak székhelyét is. Egy polgármestertől azonban elvárható, hogy betartsa a jogszabályokat, ha pedig ez nem megy, legalább ne bagatellizálja el az elsőfokon megállapított jogsértését a kispestiek előtt. Igaz, nem ez az első eset, amikor Gajda törvényt sért, hiszen a tavalyi országgyűlési választás kampányában szintén törvény- és alaptörvényt sértő módon leragasztotta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. Nemrég egyébként a Kúria azt a jogsértő önkormányzati rendeletet is megsemmisítette, amely erre lehetőséget adott Gajdának. Egyébként egy másik eset miatt 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért – az amúgy is kiegyensúlyozatlan, – csak a Gajda Péterrel és baloldali társaival foglalkozó intézmények előtti önkormányzati hirdetőtáblákon kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit, Burány Sándort és Hiller Istvánt bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, és amelyeket a felszólítások ellenére sem távolítottak el.

 

Ki fizette a révészt?

Szerkesztőségünkhöz is számtalan megkeresés érkezett annak kapcsán, mennyire zavaró, hogy minden sarkon Gajda Péter látható, ráadásul úgy, hogy az európai parlamenti választáson ő nem is jelölt, és vajon mindez mennyibe került. Lapunk közérdekű adatigényléssel élt az önkormányzat felé, ahol megtudtuk, nem a kerület fizette a plakátokat. A megoldásra nem sokat kellett várni, hiszen Gajda maga írta, hogy ő maga és jónéhány támogatója finanszírozta az akár milliós nagyságrendet is elérő plakátkampányt. Mindez elég meglepő, de fogadjuk el, hogy valóban így van. Csak furcsálljuk, hogy ilyen sok önzetlen, érdekmentes, önfeláldozó és adakozó rajongója, támogatója van Gajda Péternek, akik nem sajnálnak akár többszázezer forintot sem áldozni arra, hogy egy olyan kampányt támogassanak, amelyben szeretett vezetőjük még csak nem is jelölt…

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.