2018. február 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (48)
· 2017
december (37)
november (44)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
június (34)
május (30)
 Friss kommentekTwitter
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
2016. április 22. 23:31
Töhötöm Komolyan ettől a ferdítéstől készen vagyok.... A fenyegetés úgy hangzott hogy Portugáliától , Mo. ig nincs senki biztonságban. Egy ...
Kérdezzen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőtől!
2016. április 10. 00:28
Töhötöm Van egy rendszer. Ha a pályáztatás a módja a felújításnak akkor attól eltérni nem lehetséges. Volt hogy valaki ettől eltért. Pl. tudok ...
Kritikus állapotban van a rendelő lépcsője
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyermekjóga Kispesten

Főoldal>Kedvcsináló>Gyermekjóga Kispesten
 
Írta: Szerk.
2018. január 17. 13:09
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gyerekjógára hívják az érdeklődőket a Három Lótusz kispesti jógastúdió szervezésében. Míg ovisoknak 4-6 éves korig, addig a sulis korosztály számára 7-10 éves korig ajánlják a mozgásformát.

Miért is jó a gyerekjóga? Mert testi, lelki és szellemi örömöt okoz a kicsik mindennapjaiban. Általa megerősödik az izomzat, megismerik a testét és annak működését. Még az immunrendszerre és az idegrendszere is jó hatással van. Ráadásul megtanulnak csendben lenni, önmagukra figyelni, ellazulni, ami éppen a kicsiknél szükséges. Javul a légzésük, ami segít a betegségek megelőzésében. Sőt! Az érzelmi intelligenciais fejlődik: felismerik, megélik, kifejezik, kezelik az érzelmeiket, így félelmeiket és szorongásaikat is. Nő az önbizalmuk és a kitartásuk. Legfőképp az agyféltekéket harmonizáló gyakorlatok segítségével könnyebben megküzd majd a tanulási nehézségekkel.

 

 

Az ovijóga lételeme a mese, akárcsak a játék és a mozgás. Egy drámajátékba bújtatott mozgásfejlesztés. Az ősi jóga gyakorlatokból kiindulva, állatok és növények bőrébe burkolódzva zajlik a játék. Az oktató mutatja a gyakorlatokat, szövi a mese szálát, mondókákkal, dalokkal tarkítva. A gyerekek ezt utánozzák, és aktív szereplőivé válnak a történetnek, miközben megélik, kiélik belső feszültségeiket is.


A sulijóga pedig már a mese helyett inkább egy adott témára (jeles napok, ünnepek, testi, lelki fejlődést segítő) épül. Cél a gerinc egészségének megőrzése, a helytelen tartás és abból fakadó problémák javítása, a figyelem fejlesztése, a tudatosítás. Itt már több figyelmet kap a feszültségoldás, relaxáció képessége, illetve a koncentrációs készség és egyensúlyérzék fejlesztése, hogy a gyermekek az iskola diktálta feszes tempóval és feladatokkal is könnyedén megbirkózzanak.

 


De voltaképp mindkét korosztály foglalkozásainak felépítése egy megszokott rendben zajlik.
Elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, nyújtó, hajlító gyakorlatok, sorozatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok, állatutánzó nagymozgások, végtagszétválasztó, keresztező gyakorlatok, idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, gurulások, forgások, ugrások, relaxáció, légzőgyakorlatok, koncentráció-, figyelem összpontosító gyakorlatok, nagymozgásos játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, és a befejezés.


A foglalkozások pedig Csíki Mariann, óvodapedagógus, gyermekjóga oktató, a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület elnöke módszerén alapszanak.

 

Az első foglalkozást január 19-én tartják a kicsiknek 16-16:45-ig, a nagyobbaknak 17-17:45-ig. (Cím: Három Lótusz, Fő utca 99.)

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.