2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyöngyszemek karácsonya

Főoldal>Közülünk>Gyöngyszemek karácsonya
 
Írta: Szerk.
2017. december 22. 08:39
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Örömkönnyeket és mosolyt csalt az arcokra a Gyöngyszemek Alapítvány karácsonyi estje, amelyet a Csillagok Napközi Otthona ellátottainak valamint szüleiknek szerveztek. A fogyatékossággal élők prózai műsorral készültek, majd dr. György István kormánymegbízott gitárkísérete mellett elénekeltek néhány dalt. A szervezésben részt vett Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő is, aki a Kispesti Társaskör adventi estjén összegyűlt támogatást átadta az alapítvány vezetőinek, dr. György István pedig azt a 100 ezer forintos adományt vitte, amelyet december eleji jótékonysági koncertjének bevételéből szánt az alapítványnak.

Megható, és egyben felemelő volt hallgatni a kispesti fogyatékossággal élők műsorát, amellyel első karácsonyi estjére készültek. A prózai műsor után a fellépők fent maradtak a színpadon, és dr. György István kormánymegbízott gitárkíséretével elénekelték a Piramis együttes Ajándék, illetve Micimackó című dalokat. Sőt, közkívánatra még a Neoton Família: Ha elmúlik karácsony című nótáját is. A buli végén karaoke és tánc várta a fiatalokat.

A kispesti Csillagok Napközi Otthonának gondozottai kifestőből, színes ceruzákból, kulcstartóból és csokoládéból álló ajándékcsomagot kaptak Dódity Gabriellától, az alapítvány bögrét és plüss állatot ajándékozott nekik, az Adni jó! Program képviselője pedig tartós élelmiszereket adott át a szülőknek.

Dr. György István is átadta a 100 ezer forintos támogatást, amely az „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is…” elnevezésű jótékonysági koncertjén befolyt összegből ajánlott fel a Gyöngyszemek Alapítványnak, hogy a kispesti fogyatékossággal élőket segíteni tudják.

- A jótékonysági koncerten idén 4 millió forint gyűlt össze, és ebből kőbányai és kispesti gyermekek táborozásának költségeihez járulunk hozzá. A Gyöngyszemek Alapítvány is szeretné a kispesti fogyatékossággal élőket nyaralni vinni, ehhez szeretnék hozzájárulni az adománnyal – mondta a kormánymegbízott.

Dódity Gabriella pedig, mint a Kispesti Társaskör vezetője elvitte a civil szervezet adventi estjén a résztvevők által összegyűjtött 157 ezer forintot.

- A Kispesti Társaskör adventi estjét a fogyatékossággal élőknek szenteltük. A résztvevőknek a helyszínen lehetőségük volt adományokkal támogatni a Gyöngyszemek Alapítványt, így 157 ezer forintot adhattam át az alapítvány vezetőinek. Köszönöm mindenkinek, aki segített és adományával támogatta ezt a nemes célt, és köszönöm a KMO vezetőjének, aki ingyenes biztosította számunkra a termet – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki azt is elárulta: annyira jól sikerült a karácsonyi est, hogy már újabb programok szervezésében is gondolkodnak.

- Mindenki nagyon jól érezte magát, a szülők mesélték, hogy milyen boldogok voltak a fiatalok, azt mondták, hogy ennyi ajándékot még soha nem kaptak. A gondozottak közül volt, aki elsírta magát, mert nem szeretett volna hazamenni. A szülőknek pedig megnyugvás volt, hogy jó kezekben van a gyerekük és végre ők is nyugodtan le tudtak ülni és beszélgetni egymással – mondta el Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány vezetője, aki megköszönte a sok támogatást, amellyel még több élményhez juttathatják a gondozottaikat.   

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.