2020. április 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyöngyszemek karácsonya

Főoldal>Közülünk>Gyöngyszemek karácsonya
 
Írta: Szerk.
2017. december 22. 08:39
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Örömkönnyeket és mosolyt csalt az arcokra a Gyöngyszemek Alapítvány karácsonyi estje, amelyet a Csillagok Napközi Otthona ellátottainak valamint szüleiknek szerveztek. A fogyatékossággal élők prózai műsorral készültek, majd dr. György István kormánymegbízott gitárkísérete mellett elénekeltek néhány dalt. A szervezésben részt vett Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő is, aki a Kispesti Társaskör adventi estjén összegyűlt támogatást átadta az alapítvány vezetőinek, dr. György István pedig azt a 100 ezer forintos adományt vitte, amelyet december eleji jótékonysági koncertjének bevételéből szánt az alapítványnak.

Megható, és egyben felemelő volt hallgatni a kispesti fogyatékossággal élők műsorát, amellyel első karácsonyi estjére készültek. A prózai műsor után a fellépők fent maradtak a színpadon, és dr. György István kormánymegbízott gitárkíséretével elénekelték a Piramis együttes Ajándék, illetve Micimackó című dalokat. Sőt, közkívánatra még a Neoton Família: Ha elmúlik karácsony című nótáját is. A buli végén karaoke és tánc várta a fiatalokat.

A kispesti Csillagok Napközi Otthonának gondozottai kifestőből, színes ceruzákból, kulcstartóból és csokoládéból álló ajándékcsomagot kaptak Dódity Gabriellától, az alapítvány bögrét és plüss állatot ajándékozott nekik, az Adni jó! Program képviselője pedig tartós élelmiszereket adott át a szülőknek.

Dr. György István is átadta a 100 ezer forintos támogatást, amely az „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is…” elnevezésű jótékonysági koncertjén befolyt összegből ajánlott fel a Gyöngyszemek Alapítványnak, hogy a kispesti fogyatékossággal élőket segíteni tudják.

- A jótékonysági koncerten idén 4 millió forint gyűlt össze, és ebből kőbányai és kispesti gyermekek táborozásának költségeihez járulunk hozzá. A Gyöngyszemek Alapítvány is szeretné a kispesti fogyatékossággal élőket nyaralni vinni, ehhez szeretnék hozzájárulni az adománnyal – mondta a kormánymegbízott.

Dódity Gabriella pedig, mint a Kispesti Társaskör vezetője elvitte a civil szervezet adventi estjén a résztvevők által összegyűjtött 157 ezer forintot.

- A Kispesti Társaskör adventi estjét a fogyatékossággal élőknek szenteltük. A résztvevőknek a helyszínen lehetőségük volt adományokkal támogatni a Gyöngyszemek Alapítványt, így 157 ezer forintot adhattam át az alapítvány vezetőinek. Köszönöm mindenkinek, aki segített és adományával támogatta ezt a nemes célt, és köszönöm a KMO vezetőjének, aki ingyenes biztosította számunkra a termet – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki azt is elárulta: annyira jól sikerült a karácsonyi est, hogy már újabb programok szervezésében is gondolkodnak.

- Mindenki nagyon jól érezte magát, a szülők mesélték, hogy milyen boldogok voltak a fiatalok, azt mondták, hogy ennyi ajándékot még soha nem kaptak. A gondozottak közül volt, aki elsírta magát, mert nem szeretett volna hazamenni. A szülőknek pedig megnyugvás volt, hogy jó kezekben van a gyerekük és végre ők is nyugodtan le tudtak ülni és beszélgetni egymással – mondta el Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány vezetője, aki megköszönte a sok támogatást, amellyel még több élményhez juttathatják a gondozottaikat.   

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.