2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyurcsány bekebelezte Kispestet is

Főoldal>Közélet>Gyurcsány bekebelezte Kispestet is
 
Írta: Szerk.
2021. október 04. 10:13
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldali pártok közös, előválasztás című színjátéka úgy alakult, ahogy azt a szálakat a háttérből mozgató Gyurcsány Ferenc eltervezte. Jól mutatja, hogy a bukott ex-miniszterelnök Kispesten is saját emberét, a korábban már szintén leszerepelt, DK-s Arató Gergelyt juttatta győzelemhez, kilökve ezzel a „ringből” azt a Burány Sándort, aki mintegy 30 éve a kerület közéletének része.

Kispest emberemlékezet óta egyfajta szocialista-fellegvárként ismert: a kerületet évtizedek óta az MSZP irányítja, s mintegy 30 éve országgyűlési képviselője a párt színeiben politizáló Burány Sándor is, dacára annak, hogy munkásságával ez idáig finoman fogalmazva sem alkotott maradandót. Most viszont egy új fejezet kezdődik, ugyanis a baloldal előválasztás című színjátékában a szálakat mozgató Gyurcsány Ferenc hithű katonája, a DK-s Arató Gergely maga mögé utasította őt.

 

Személyében minden bizonnyal megbízható elvtársról van szó, mivel információink szerint Dobrev Klárát már fiatal korában jól ismerte, ugyanis gimnáziumi osztálytársak voltak. Bizonyára sokan emlékszenek rá: Zuschlag János, egykori szocialista országgyűlési képviselő bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt került börtönbe.

 

Annak idején Arató Gergelyt, mint a második Gyurcsány-kormány kulturális és oktatási minisztériumának államtitkárát tanúként hallgatták ki az ügyben. Ugyanis mindketten abban az irodában dolgoztak, ahol zajlott a fiktív pályázatok és számlák készítése. Arató a kihallgatáson azt állította, nagyon ritkán járt be abba a bizonyos irodába, s csak az újságokból értesült arról, hogy mi zajlott ott valójában. Azt azért nem mondhatjuk, hogy a két politikus egyáltalán nem volt egy hullámhosszon: emlékezetes, annak idején Zuschlag más szocialista politikusok, köztük Arató társaságában, a kamerák előtt viccelődött a haláltáborokba hurcolt honfitársainkon.

 

Hogy a kispesti előválasztás eredménye már sejthető volt, arra Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője világított rá közösségi oldalán. Azt írta, városházi információk szerint a DK vezérkara az utóbbi időben többször járt a kispesti városvezetésnél. „Kinyírták DK-s alpolgármesterüket (Kertész Csabát – a szerk.), aki Burány indulását támogatta Aratóval szemben, és aki kőkemény alkoholistának titulálta Gyurcsányt a kiszivárgott Lackner-féle hangfelvételek szerint (tévedett volna?)” – összegzett. Mint írta: Burány megy a süllyesztőbe, jelölt sem lesz, a DK embere kerül a szavazólapra. Megtörtént tehát a leszámolás és a hatalomátvétel is. Kész. Ennyi. Gyurcsány bekebelezte Kispestet is.

 

Az előválasztás első fordulójának eredményhirdetését követően Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője sem rejtette véka alá véleményét. Facebook-posztjában úgy fogalmazott, minden úgy alakult a színjátékban, ahogy azt Gyurcsány eltervezte. „Gyurcsány Ferenc az egyeduralkodó, az ő vezetésével a kudarcos múlt emberei térnek vissza a baloldalra a következő évtizedre. Mindent leuralt, a kicsiket felszámolta, ahogy előre megmondtuk. Lényegében már csak két lehetőséget hagyott: vagy a felesége lesz a miniszterelnök-jelöltje, vagy a fővárosi bábja, aki már 17 évvel ezelőtt is a fizetési listáján volt, és aki azóta is szolgalelkűen hajtja végre akaratát” – írta, hozzátéve: „megint ránk marad a feladat, hogy legyőzzük jövő tavasszal, készüljünk!”

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.