2021. április 14., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyurcsány embere az állatok életét is veszélyezteti?

Főoldal>Közérdekű>Gyurcsány embere az állatok életét is veszélyezteti?
 
Írta: Szerk.
2020. július 14. 16:03
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Csak remélhetjük, hogy nem szorulnak háttérbe az állatvédelmi szempontok a főváros hivatalos Illatos úti gyepmesteri telepén, hiszen a FÖRI igazgatója, Gyurcsány Ferenc egykori testőre indokolás és szakmai szempontok nélkül szüntette meg az együttműködési megállapodást a DOKTA - Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal, amely így nem adhatja át a telepnek a közel 4 millió forintos támogatást.

Mint ismert, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot (FÖRI) Karácsony Gergely (Párbeszéd) jóvoltából vezető egykori Gyurcsány-testőr, Handl Tamás indokolás nélkül bontotta fel az együttműködési szerződést az Illatos úti gyepmesteri telepet évek óta támogató DOKTA – Doktorok az Állatokért Alapítvánnyal. Mindennek a tetejében Handl utólag nem érezné „etikusnak”, hogy együttműködési szerződés hiányában elfogadja azt a közel 4 millió forintos támogatást, amelyet a DOKTA ajánlana fel a főváros hivatalos ebtelepének számító Illatos úti telepnek. Innen már csak egy lépés lehet, hogy a bent lévő állatok élete is veszélyben legyen…

 

OLVASTA MÁR?

Az állatvédelem csak kampányfogás volt Karácsony Gergelyéknek?

 

– Mindenféle szakmai, jogi és egyéb indok nélkül felbontani egy, az előző városvezetés idején kötött szerződést egy segítő szervezettel, és ezzel megfosztani a telepet közel 4 millió forint támogatástól, azt jelenti, már nem az állatok az elsők. És ha az állatvédelmi szempontok háttérbe szorulnak, akkor onnan már csak egy lépés az, hogy ismét túlaltatással oldják meg a helyhiányt az Illatos úton – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja.

 

Dódity Gabriella korábban úgy nyilatkozott, csak remélni tudja, hogy nem nem politikai megfontolásból, azért hozta ezt az érthetetlen döntést Handl Tamás, mert a DOKTA alapítói között van dr. György István akkori főpolgármester-helyettes, jelenlegi területi közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Pető György, a FÖRI korábbi vezetője.

 

Érthetetlenségből ezen kívül is jutott: a FÖRI azzal próbálta mosdatni magát, hogy azért kezdeményezték az együttműködés felbontását, mert nem kívántak „egyetlen alapítványt sem kizárólagos támogatóként előtérbe helyezni”. És az „Állatvédelmi Őrszolgálat Illatos úti telepe továbbra is várja a segítő támogatásokat”. Csakhogy épp most nem fogadtak el segítő támogatást, és a DOKTA sem volt soha kizárólagos támogató, sok más civil szervet is támogatta az illatos utat.

 

Főkép: Ripost, illusztráció

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.