2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hagyjuk lógva!

Főoldal>Kölyök>Hagyjuk lógva!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. november 30. 15:38
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fogászati Világnap alkalmából Magyarországon elsőként avattak Felejtőfát a Wekerlei Kultúrház kertjében november 29-én, mely az önkormányzat és a Helen Doron Nyelviskola összefogásával valósult meg.

 

A Felejtőfára a nyugat-európai országokban hagyományossá vált „cumifa” mintájára a feleslegessé vált cumikat lehet ráakasztani. Az eseményen megjelent Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője, Gajda Péter polgármester, valamint Ékes Gábor alpolgármester is. A politikusok mind többgyermekes édesapák, Tarnai Richárd például öt gyermekkel büszkélkedhet, így számukra sem volt ismeretlen dolog a cumiról való leszoktatás nehézsége. Tarnai Richárd az esemény kapcsán kiemelte, karácsonyhoz közeledve a felnőtteknek is jól jönne egy jelképes felejtőfa, ahová rossz tulajdonságaikat, hibáikat „akaszthatnák fel”, hogy megtisztulva várhassák az ünnepi időszakot.

A magyarországi ötletgazda, Mányi Mónika, a Helen Doron Nyelviskola képviseletében elmondta, a színes szalagokkal, üzenetekkel teli cumifák nem ritkák az észak-európai országok nagyobb városaiban. Matos Orsolya fogorvos azért üdvözölte a kezdeményezést, mert 2-3 éves korban a gyerekeknek már búcsút kell mondaniuk a cuminak, ám jó, ha ez közös megegyezéssel történik.

A gyermekek és szüleik a Wekerlei Kultúrház nyitvatartási idejében bármikor meglátogathatják a Felejtőfát, hogy a feleslegessé vált cumit fellógassák rá. Cserébe a fogaknak sokkal egészségesebb fogkefét és fogkrémet kapnak majd ajándékba.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.