2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hagyjuk lógva!

Főoldal>Kölyök>Hagyjuk lógva!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. november 30. 15:38
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fogászati Világnap alkalmából Magyarországon elsőként avattak Felejtőfát a Wekerlei Kultúrház kertjében november 29-én, mely az önkormányzat és a Helen Doron Nyelviskola összefogásával valósult meg.

 

A Felejtőfára a nyugat-európai országokban hagyományossá vált „cumifa” mintájára a feleslegessé vált cumikat lehet ráakasztani. Az eseményen megjelent Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője, Gajda Péter polgármester, valamint Ékes Gábor alpolgármester is. A politikusok mind többgyermekes édesapák, Tarnai Richárd például öt gyermekkel büszkélkedhet, így számukra sem volt ismeretlen dolog a cumiról való leszoktatás nehézsége. Tarnai Richárd az esemény kapcsán kiemelte, karácsonyhoz közeledve a felnőtteknek is jól jönne egy jelképes felejtőfa, ahová rossz tulajdonságaikat, hibáikat „akaszthatnák fel”, hogy megtisztulva várhassák az ünnepi időszakot.

A magyarországi ötletgazda, Mányi Mónika, a Helen Doron Nyelviskola képviseletében elmondta, a színes szalagokkal, üzenetekkel teli cumifák nem ritkák az észak-európai országok nagyobb városaiban. Matos Orsolya fogorvos azért üdvözölte a kezdeményezést, mert 2-3 éves korban a gyerekeknek már búcsút kell mondaniuk a cuminak, ám jó, ha ez közös megegyezéssel történik.

A gyermekek és szüleik a Wekerlei Kultúrház nyitvatartási idejében bármikor meglátogathatják a Felejtőfát, hogy a feleslegessé vált cumit fellógassák rá. Cserébe a fogaknak sokkal egészségesebb fogkefét és fogkrémet kapnak majd ajándékba.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.