2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a megújult Kúttói erdőt

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan átadják a megújult Kúttói erdőt
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 30. 11:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Épül-szépül a KÖKI melletti, éveken át elhanyagolt Kúttói erdő, amely a környéken élők nagy örömére végre újra egy, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté alakult a tulajdonos, Pilisi Parkerdő Zrt-nek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően, a munkálatokat az önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.

Kutyafuttatóval, erdei játszótérrel, sétaút-hálózattal, pingpongasztallal és egyéb, a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területtel tarkított sport- és szabadidőparkot alakítottak ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 millió forintos támogatásával a KÖKI melletti kiserdőben, amelyet már birtokba is vettek a kispestiek.

 

A kutyafuttató kapuja azért nincs a helyén, mert azt a Pilisi Parkerdő Zrt. lecseréli

 

A terület tulajdonosával, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel az önkormányzatban folytatott tárgyalások után Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), a kormánypártok polgármesterjelöltje kollégájával, Vidra Zoltánnal, a 4. számú választókerület képviselőjelöltjével kikérte a lakók véleményét is a végleges tervek kialakításához. Dódity Gabriella közbenjárására kapott a kerület 10 millió forintos támogatást is az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportállamtitkárságától. A közösségi oldalon többen jelezték, hogy a kutyafuttató kapuját már el is lopták, de azt a Pilisi Parkerdő Zrt. cseréli le, mert a korábbi nem felelt meg a minőségi elvárásaiknak.

 

Ugyanakkor a park több helyen sajnos szemetes, reméljük, hogy nem csupán a fejlesztés volt fontos a baloldali városvezetés számára, hanem a megújult terület rendben tartása is az lesz, és Kispest számos területéhez hasonlóan a megújult Kúttói erdő nem lesz az enyészeté, nem lesz újra hajléktalanok által lakott, szemetes terület.

Dódity Gabriella, Vidra Zoltán, Fekete Márk és Song Simon nem csupán az előkészületekből vette ki a részét, folyamatosan figyelemmel kísérte az építést is

 

 

– Öt évvel ezelőtt ígértem, hogy a kiserdőt sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas területté alakítjuk játszótérrel, fitneszeszközökkel, futópályával. Nagyon örülök, hogy Felső-Kispesten ez a fejlesztés is megvalósulhatott minisztériumi támogatással csakúgy, mint a Vasút utca aszfaltozása, amely az 56 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően készülhet el. Terveink között szerepel kerékpárút kialakítása a vasút melletti Szövetség utca folytatásaként padokkal, sétáló résszel – mondta lapunknak Vidra Zoltán, aki évek óta szorgalmazta a baloldali vezetésű önkormányzatnál a Kúttói erdő rendbetételét, és aláírásgyűjtésbe kezdett, mert a lakók szeretnék, ha zajvédő fal is épülne, valamint csökkentenék a Derkovits utca forgalmát is.

 

Kezdeményezték a zajvédőfal építését is

Mivel a kormány megkezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújításának tervezését is, Dódity Gabriella levélben kérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy az ott élők életminősége érdekében tervezzenek zajvédő falat az út mellé. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, a Gyorsforgalmi út felújításának tervezésekor vizsgálják meg a rettentően nagy forgalmi terhelésű Derkovits utca tehermentesítésének lehetőségeit is, amelyről korábban személyesen is egyeztettek a Budapesti Közlekedési Központ vezetőségével.

 

Sok kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest

Csaknem 5 milliárd forintnyi külső, kormányzati és fővárosi támogatást kapott Kispest az elmúlt években. Egyebek mellett így létesülhet ingyenes sportpark a Csokonai utcában, a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest Pályaépítési Programjának keretén belül 220 millió forintos támogatással megújulhatott az egykori KAC-pálya, míg a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forinttal támogatta az Eötvös utcai KRESZ-park megújítását. A kormány az oktatási területen is sokat segített: 52 millió forinttal támogatta a Gyöngykagyló Óvoda, 30 millióval pedig a Szivárvány Óvoda felújítását is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.