2019. február 21., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (41)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a táborozási támogatást

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan átadják a táborozási támogatást
 
Írta: Szerk.
2018. május 16. 14:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden eddiginél több táborozási pályázat érkezett a Kispesti Társaskörhöz idén. Az elmúlt két évben több száz kispesti családnak segítettek azzal, hogy először 10, majd 15 ezer forinttal hozzájárultak a gyermekek táborozási költségeihez, amelyet idén is folytatnak. Ezúttal is 15 ezer forinttal támogatják a rászoruló családokat. A programot dr. György István kormánymegbízott jótékonysági koncertjének adományából hirdették meg.

Április 30-ig pályázhattak a kispesti lakóhellyel rendelkező családok a gyermekek táborozási támogatására a Kispesti Társaskörnél. Több mint 160 pályázat érkezett idén, miután Dr. György István tavaly decemberi jótékonysági koncertjének bevételét– az előző két évhez hasonlóan – ezúttal is erre a célra ajánlotta fel.

A kormánymegbízott a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötletet Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke adta, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben is. Tavaly decemberben rekordot döntött a koncert bevétele: 4 millió forint összegű adomány gyűlt össze, ezzel együtt immár 19 millió forinttal segítették a rászorulókat az elmúlt években.

- Örömmel látjuk, hogy egyre népszerűbb a pályázat. Ez az egymást követő harmadik év, amikor kispesti és kőbányai gyermekek nyári táborozásához járulunk hozzá a jótékonysági koncerten összegyűlt nagylelkű felajánlásokból. Úgy érezzük, hogy így tudunk a legtöbb családnak segíteni – mondta el lapunknak dr. György István.

De nem csupán a családoknak, több intézménynek is segítettek már. Az elmúlt években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel lepték meg, hozzájárultak a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához, tévénéző-, masszázs foteleket, és gyógyászati segédeszközöket vásároltak a kispesti nyugdíjas otthonnak is. Az utóbbi két alkalommal kispesti és kőbányai gyermekek táborozást támogatták, a kerületből 230 gyermek kapott segítséget az elmúlt két évben. 

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.