2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan fogadja a vásárlókat a wekerlei kispiac

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan fogadja a vásárlókat a wekerlei kispiac
 
Írta: Szerk.
2018. november 12. 14:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Javában zajlik az építkezés a wekerlei kispiacon, amelyet a tervek szerint évvégéig át is adhatnak. Információink szerint a közművekkel kapcsolatos munkálatok vannak hátra, valamint kisebb teendők, például burkolások és az aljzatbetonozás.

Ha a Gajda Péter (MSZP) vezette baloldali városvezetésen múlik, ez a fejlesztés sem valósul meg Kispesten, mivel nem is adták volna be a terveket a piac megújítására a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán. A Fidesz-KDNP frakció érvelésének hála ez megtörtént és a kerület újabb 110 millió forintos támogatást nyert.

 

 

A wekerlei kispiaccal egyszerű volt a helyzet, hiszen az előző ciklusban Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármesterként már elkészíttette a terveket, ezt vette alapul és alakította saját elképzelései szerint az önkormányzat. Ennek lehet következménye, hogy sok kihasználatlan tér van a piac épületében, például az emeleten.

 

Nincs ilyen szerencséje a Kispest városközpontjában fekvő, Dél-Pest legnagyobbjának számító Kossuth téri piacnak, amely felújítására idén is pályázhatott volna az önkormányzat, ehhez azonban átfogó, kész terv kellene – amelyekkel tudomásunk szerint nem rendelkezik a városvezetés.

 

Más kispesti fejlesztéseket is támogat a főváros

Kispest 100 millió forintot nyertaz idei TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázaton a Köki melletti egykori KRESZ-park területének megújításához, ami egy pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas parkká alakul – erről döntött nem rég a Fővárosi Közgyűlés. Az Eötvös utca-Kosárfonó utca közötti egykori KRESZ-park kihasználatlanságát 2014-ben, a kerületi parkokkal és a lakótelepi kisparkokkal együtt kezdte felmérni Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.