2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

100 milliós fővárosi támogatással újul meg az Eötvös utcai KRESZ-park

Főoldal>Közérdekű>100 milliós fővárosi támogatással újul meg az Eötvös utcai KRESZ-park
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 27. 15:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb Kispesti fejlesztést támogat a Fővárosi Önkormányzat – erről döntött nemrég a Fővárosi Közgyűlés. A kerület ugyanis 100 millió forintot nyert az idei TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázaton a Köki melletti egykori KRESZ-park területének megújításához, ami egy pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas parkká alakul. Az elmúlt években a Kossuth tér mögötti parkoló és környezete, a Jézus Szíve Plébánia közösségi terei újultak meg, valamint a wekerlei kispiac is a főváros támogatásnak köszönhetően épül át.

Wekerlén jelenleg is zajlanak a munkálatok, várhatóan év végéig megnyitja kapuit a 110 millió forintos fővárosi támogatással átépülő kispiac. Ismert, erre a fejlesztésre nem is akarta beadni a pályázatot a baloldali városvezetés, a Fidesz-KDNP frakció kitartó harcának köszönhetően végül mégis indult Kispest, és nyert is. A piac terveit még az előző ciklusban a Fidesz-KDNP frakció készíttette el.


Ahogyan a kerületi parkokat, lakótelepi kisparkokat is Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdte el felméri a kollégáival 2014-ben. Ekkor merült fel először, hogy az Eötvös utca-Kosárfonó utca közötti egykori KRESZ-parkban például számos kihasználatlan lehetőség rejlik. A viszonylag nagyméretű, szép zöld park funkciótlan, nem igazán vonzó a környékbeliek számára. Pihenésre, hűsölésre alkalmas pihenőparkká akarták változtatni. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a sok kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre.

 


Elkészültek a tervek, így idén 100 millió forintot nyert is az önkormányzat. A megújuló téren várhatóan korszerű közvilágítás, zöld növényzet, padok, asztalok, fitnesz eszközök, ivókút, kerékpártároló, kutyafuttató játékokkal és kutyaivókúttal, vízjáték és csobogó is lesz majd, legalábbis az előzetes tervek szerint. Megvalósításuk a forrás függvényében még változhat. 

- Régóta dolgozunk azon, hogy a kerületi, jelenleg kihasználatlan és elhagyatott parkok megújulhassanak. Több lakótelepi park megújítására tettem javaslatot, ezek közül egyelőre csak a Klapka és Irányi utcák közötti rész újult meg. Az Eötvös utcai KRESZ-parkban nagyon sok lehetőség rejlik, remélem, hogy a kerületiek is mihamarabb élvezhetik a terület adta adottságokat és az új parkot – mondta el lapunknak a hírre reagálva Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

 

 

Nem ez az első fővárosi forrás a kerületnek

Kispest az elmúlt négy évben közel fél milliárd forintot nyert a Fővárosi Önkormányzattól városrehabilitációra. 2013-14-ben dr. György István akkori főpolgármester-helyettes és munkatársa, Dódity Gabriella közbenjárásával a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés negyedmilliárd forintot szavazott meg a Kossuth téri piac környezetének rendezésére, amelyet a kerület tervei alapján újítottak fel. Emellett 20 millió forintot kapott a kerület a kertvárosi Jézus Szíve Plébánia közösségi tereinek fejlesztésére és a környezetének rendezésére is. 110 millió forintos támogatással pedig a wekerlei kispiacot építik át.

A kormány is segít a kispesti fejlesztésekben. A Szivárvány Óvoda korszerűsítésére és megújítására 30 millió forint támogatást adott, a Vass Lajos Általános Iskolában pedig nemrég adták át a kormányzati támogatással, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában épített új kézilabda pályát. A KAC-pályán pedig nemrég kezdődtek meg a felújítási munkálatok, szintén kormányzati támogatással a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában egy új műfüves pályát építenek, és felújítják az öltözőket és a futókört is.    

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.