2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hangulatos piknik a 13. Székelykapu napokon

Főoldal>Közélet>Hangulatos piknik a 13. Székelykapu napokon
 
Írta: Szerk.
2017. május 24. 11:52
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kincskeresők, zsonglőrök, piknikezők és táncosok lepték el Wekerlét a 13. alkalommal megrendezett Wekerlei Székelykapu Napokon. A Magyar Kollégium, a Wekerlei Futóklub és a Wekerlei Társaskör rendezvénysorozatán a látogatók testileg és szellemileg is felfrissülhettek.

 

„Mi szem szájnak ingere...” – tartja a mondás, és ez igaz volt a május 20-i hétvégére is, ugyanis a 13. Székelykapu napokon, Wekerlén mindenki megtalálta a kedvére való programot, akár sportolni, akár művészi vagy kulináris élvezetre vágyott.

 

 

Pénteken T. Szilágyi Ágnes fényképkiállítását mutatták be, valamint ifjú zenei tehetségekkel találkozhattak a látogatók a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek személyében.

 

 

Szombaton átengedték a nagyszínpadot a kicsiknek: kerületi óvodák és iskolák csoportjai, valamint helyi amatőr gyermekcsoportok mutatták be nép-és moderntánc, illetve sporttudásukat. Aki egy kis izgalomra vágyott, az részt vehetett a „Kincskeresésben”, azaz kalózzá változva egy térkép segítségével kereshette fel a játékban résztvevő sátrakat. Ezekben pecséteket kellett gyűjteni, amelyeket aztán egy zászlócskára váltottak be, majd mindenki kitűzhette a sajátját a nagy, közös wekerlei hajóra. A zenepavilonban süteménysütő versenyre, illetve közönségkóstolásra csábították a látogatókat. Természetesen ezen a napon sem maradhatott el a kultúra: a Kereplő Bábszínház előadása, illetve a B-shop zenekar koncertje zárta az estét.

 

 

Vasárnap délelőtt a hagyományos nagy futással indították a napot, amelynek végén egy kellemes hangulatú piknikre várták a résztvevőket a Kós Károly téren, amelyet különböző helyi csoportok bemutatkozása színesített.  A sportbemutatókhoz a vállalkozó szellemű piknikezők is csatlakozhattak. Aki pedig a test próbatétele után egy kis szellemi tornáztatásra vágyott, az a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár sátraiban kvíz feladatokkal és irodalmi fejtörővel frissíthette fel a tudását. Az érdeklődők megismerhették a gyeplabdát, betekinthettek az akrobatika és a zsonglőrködés rejtelmeibe is, valamint megismerhették a Wekerlei Népdalkört és a Karuna Mantra Experiment zenéjét is. Az önkormányzati sátorban a városvezetésnek szemtől-szemben feltehették kérdéseiket a kispestiek, kérdezhettek és beszélgethettek a képviselőkkel az aktuális-közéleti témákról.

 

Ékes Gábor, Lazányi Ferenc és Dódity Gabriella a Fidesz-KDNP frakció képviseletében.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.