2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Harcok dúlnak a baloldali szövetségben, egymást jelentgetik fel

Főoldal>Közélet>Harcok dúlnak a baloldali szövetségben, egymást jelentgetik fel
 
Írta: Szerk.
2021. április 23. 10:22
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Becsületsértésért feljelentette az LMP-s önkormányzati képviselőt az MSZP-s Kránitz Krisztián, mert Bakos Bernadett szóvá merte tenni a kispesti vagyonkezelőben lévő állapotokat. Úgy tűnik, a kispesti baloldal bírósági feljelentésekkel akarja megfélemlíteni, ezáltal elhallgattatni politikai ellenfeleit. Bakos Bernadett úgy fogalmazott: a feljelentés egyetlen célja, hogy elhallgattassa, korlátozza a politikai véleménynyilvánításhoz való jogát. Ami azért is érdekes, mert a két párt jelenleg az országos politikában szövetséget alkot.

Noha az önkormányzati választáson Kispesten külön indult az MSZP és az LMP, jelenleg mindkét párt a baloldali összefogás tagja, azaz egymás szövetségesei. A baloldali pártok ezzel mit sem törődve, még a látszatra sem adnak, ugyanis a szocialista Kránitz Krisztián becsületsértésért feljelentette az LMP-s kőbányai képviselőt.

 

- 2020. szeptember 2-án sajtótájékoztatót tartottam a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) előtt. Az eseményen a Kránitz Krisztián lemondásáért indított helyi petíciót jelentettük be. Kránitz Krisztián a VAMÜSZ volt vezérigazgatója, akit az elhíresült Lackner-felvételeken csak Mr. 40%-ként említenek – írta közösségi oldalán Bakos, aki emlékeztetett: a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kránitz Krisztián lemondását az indokolja, hogy az általa vezetett VAMÜSZ működése nem átlátható, nem gazdaságos és nem hatékony, mivel a vagyonkezelő struktúrájában szakmailag indokolatlan párhuzamosságok vannak. Továbbá Kránitz Krisztián neve sok-sok kispesti lakó és vállalkozó számára összenőtt a rossz vagyonkezelői gyakorlatokkal, és a vezérigazgató a vagyonának gyarapodásával kapcsolatban nem számolt el minden kétséget kizáróan.

 

- Válaszul Kránitz Krisztián feljelentett becsületsértésért. A vezérigazgató állítása szerint a kritikák valótlanok, mi azonban szóról-szóra bizonyítani tudunk mindent, ami a sajtótájékoztatón elhangzott. Kránitz Krisztián az általa kezelt vagyongazdálkodó szervet ért kritikákra nem válaszol, inkább eltussolná azokat. A feljelentés egyetlen célja, hogy elhallgattasson, korlátozza politikai véleménynyilvánításhoz való jogom, ahelyett, hogy bizonyítaná, hogy a kispesti vagyonkezelés működése valóban kifogástalan – közölte Bakos Bernadett, akinek pártja sem nézi jó szemmel a kispesti eseményeket. Felmerül a kérdés, amennyiben az LMP-nek kifogása van az MSZP működésével, illetve politikusaival kapcsolatban, akkor miért is léptek szövetségre velük.

 

Az ugyanakkor jól ismert tény, hogy a baloldal minden eszközzel támadja azokat, akik igyekszenek felhívni a figyelmet a Kispesten zajló visszásságokra. Kránitz Krisztián korábban Paróczai Anikót, a Momentum kispesti önkormányzati képviselőjét jelentette fel, az MSZP-ből kizárt Lackner Csaba pedig Dódity Gabriellát, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét, akit a bíróság elsőfokon bűnösnek talált. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.