2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Használhatatlan óvodaudvar

Főoldal>Közélet>Használhatatlan óvodaudvar
 
Írta: Szerk.
2015. május 06. 12:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Balesetveszélyesnek nyilvánították a Zöld Ágacska Óvoda több udvari játékeszközét is a helyszínt felmérő szakemberek, miután az óvoda vezetőjének többszöri bejelentésére az önkormányzat nyolc év után felülvizsgáltatta az intézmény kertjében található mászókákat, hintákat, játékházat.

A jó idő ellenére a Zöld Ágacska Óvoda gyermekei nem használhatják az intézmény udvarán található játékeszközök nagy részét, mivel az óvoda vezetője Szegediné Török Tünde lassan egy hónapja lezáratta a gyerekek elől a balesetveszélyes játékokat. Az óvoda udvarát legutóbb 2010-ben újították fel, akkor két játékot –egy Bástyás függő hidat és egy Ökrös szekeret –telepítettek és egy füves sportpályát alakítottak ki az udvaron. Utóbbi egy év leforgása alatt a magas gyermeklétszám és a nagy igénybevétel miatt tönkrement. Ezeken kívül számos, a gyerekek által használt és kedvelt játékeszköz található az udvaron, melyek nagy része használhatatlan. Szegediné tavaly nyár végén jelezte az önkormányzat cége, a VAMÜSZ felé –melynek megbízott igazgatója a szocialista önkormányzati képviselő, Kránitz Krisztián, akkori gazdasági vezető –hogy a kerti pavilon korlátja javításra szorul. Később a függőhíd is meghibásodott és hiába a telefonos egyeztetés senki nem javította meg a játékot, amit a szeptemberi óvodakezdésnél a gyerekek nem tudtak használni. Az óvodavezető segélykérésére végül idén áprilisban a VAMÜSZ megbízott egy céget az udvaron található játékok állapotának felülvizsgálatára, akik tíz játékeszközt balesetveszélyesnek nyilvánítottak. Gajda Péter, Kispest polgármestere a legutóbbi testületi ülésen elmondta: Kertész Csaba, alpolgármesterrel és Kránitz Krisztiánnal, a VAMÜSZ megbízott igazgatójával, valamint Bán Zoltánnal a KÖZPARK Kft. igazgatójával bejárást tartottak a helyszínen és hamarosan kijavítják a meghibásodott játékokat.

 

 

 

Az óvodában nem csak az udvari játszóeszközökkel van probléma. – A napokban jártam az intézményben, amelynek csoportszobáit a szülők festették, tapétáztak ki, ez szép dolog, de az egyik csoportszoba folyamatosan ázik a tetőszigetelés hiányossága miatt, így a szekrény mögött folyamatosan vizes a fal – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője, aki hozzátette: a magas beépített szekrény szinte valamennyi ajtaja lóg, szinte balesetveszélyes, ezeket is ki kellene már cserélni. Szintén nem olyan régen történt, hogy az egyik csoportszobának hetekig nem működött a vizesblokkja, ezért a gyerekeknek a másik csoportszobába kellett átmenniük kezet mosni, ez sem tartható – tette hozzá a frakcióvezető.

 

A Zöld Ágacska Óvoda esete egyébként nem egyedülálló a kerületben, tavaly nyáron a Vass Lajos Általános Iskolában szakadt le egy hinta; akkor csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérült meg senki. Az önkormányzat cége a hinta láncát kicserélte, de a Fidesz-KDNP képviselői hiába kérték, hogy a kerület összes intézményében vizsgálják felül a játszóeszközök állapotát Gajda Péter nem tett érdemi lépéseket az üggyel kapcsolatban, ahogyan az Árnyas Óvoda kapcsán sem, ahol a Maci csoport parkettájának állapota és a vizesblokkok is javításra szorulnak. Kránitz Krisztián a márciusi testületi ülésen azt mondta, kijavították a hibákat, de az áprilisi ülésen már másképp nyilatkozott; elmondása szerint hamarosan megkezdik a munkállatokat.

 

Forrás: doditygabriella.hu

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.